Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Тапиоката - незаменим източник на енергия

Тапиоката - незаменим източник на енергия

Лилия  МилковаЛилия Милкова
Иноватор
45632
Тапиока

Тапиока, най-често използвана в пудинги, е нишесте, направено от корена на растението маниока. Може да се намери като гранули, люспи или прахове, въпреки че е най-разпространена под формата на малки кръгли топчета.

Можете да направите сладки ястия с тапиока или просто да я използвате като сгъстяващ агент. Естествено ниското съдържание на мазнини и високо съдържание на въглехидрати в тапиоката може да се използва на мястото на царевичното нишесте или брашно, за да се сгъстят сосове и супи.

Тапиока е важна за растежа на мускулите. Тя е чудесен източник на протеини в големи количества и може да подобри растежа на мускулите и да ги подсили.

Тапиоката съдържа калций в изобилие. Поддържа кръвното налягане и подобрява холестерола в кръвта.

Високото съдържание на калий, установено в тапиоката, ще увеличи кръвообращението и същевременно ще намали напрежението върху сърдечно-съдовата система. Добър източник е на енергия. Много от нас изчерпват енергията си дори преди денят да приключи. Това вероятно се дължи на факта, че не ядем достатъчно въглехидрати. Здравословно решение на този проблем би била тапиоката.

Тапиока с ягоди
Снимка: Елена

Това е бърз, лесен и здравословен начин да пестите енергия, за да изкарате пълноценно деня. Ако сте с наднормено тегло или познавате някой, който е, предложете му да опита тапиока. Тя е здравословен начин за намаляване на теглото и изграждане на мускули.

Тапиока помага за облекчаване на симптоми като газове, подуване на корема и метеоризъм. Тя подобрява нивата на холестерола и поддържа здраво тялото.

Тапиоката също така контролира вродени дефекти. Съдържа фолиева киселина и комплекс от витамин В, които позволяват здравословен и постоянен растеж на плода и правят бебето по-малко склонно към вродени дефекти.

Тапиоката е добра храна и за нервното ви здраве. Съдържа витамин К, който може да стимулира остеотропната активност. Също така е полезна за мозъка. Витамин К ви прави по-малко склонни към болести като болестта на Алцхаймер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest