Прясно сварен чай с настърган чедър по повърхността бързо се превърна в хит сред кулинарите и дори най-запалените почитатели на класическия чай одобриха интересния вкус на напитката.
В хладните есенни дни горещият чай е предпочитана напитка, като редовно се появяват нови предложения, с които да разнообразите познатия ѝ вкус, а тази година експертите предлагат да комбинирате тайвански чай с настъргано сирене.
Чаят трябва да е горещ, за да се образува пухкава пяна по повърхността на напитката, споделят още експертите пред Дейли мирър.
Комбинацията между сирене и чай предизвика истинска сензация в Сингапур, Хонконг и Ню Йорк, а съвсем скоро заведението Хели Лемън в Лондон ще я предлага на клиентите си.
Категорично се подчертава, че вкусът ще ви изненада, а съчетанието ще се хареса само на ценители, които не се притесняват да опитат нещо по-екстравагантно.
Миналата година кулинари отвъд океана също изненадаха почитателите на чай, като заявиха, че зеленият чай се комбинира идеално не с бисквити, а с парче козе сирене.
Причината е, че билковият чай се комбинира перфектно с флоралните нотки в козето сирене. Може и да ви се струва странно, но плодовите и флорални нотки в много чайове наподобяват тези на някои сирена и това прави съчетаването им добра идея.
Коментари