gotvach.bg»Статии»Диети»Диета с грозде: Минус 5 кг за седмица

Диета с грозде: Минус 5 кг за седмица

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
960162k
Диета с грозде: Минус 5 кг за седмица

Гроздето е една от най-предпочитаните храни за диета, тъй като е вкусно, засищащо и много полезно. Доказано е, че само една шепа на ден от сочния плод подобрява храносмилането, предотвратява запека, грижи се за дейността на бъбреците и връща тонуса ни. Същевременно редовната консумация на грозде прави подобрява вида на кожата ни, правейки я сияйна и гладка, и възвръща блясъка на косата ни.

Това са все причини да изберем именно него, когато искаме да се избавим от излишните килограми бързо и ефикасно. Ето и една примерна диета с грозде, която можете да следвате. Тя продължава седмица и ако се спазва стриктно, може да свали до 4-5 килограма от теглото ви.

Добре е първите два дни от диетата да се падат през вашите почивни дни, тъй като тогава ще трябва да намалите до минимум твърдата храна и е възможно да сте по-отпаднали. Тогава храненето ви за закуска трябва да включва филия препечен хляб и кофичка кисело мляко.

Диета с грозде: Минус 5 кг за седмица

За обяд се приемат фрешове от любими плодове, като количеството е по избор. И през двата дни за вечеря може да се консумира грозде, но на ден не бива да се превишава количеството от 1 кг.

Диета с грозде: Минус 5 кг за седмица

Докато се придържате към този начин на хранене, е добре да си почивате и да се отдадете на разпускащи практики като йога. В противен случай има опасност да се изтощите бързо.

През следващите пет дни храненията ви вече включват повече твърди продукти. За закуска можете да похапнете шепа грозде, а за обяд - порция зеленчуци с риба или друго нетлъсто месо (без хляб). По желание можете да замените месото с плочка сирене или две яйца. За вечеря отново ви се полага шепа грозде.

Диета с грозде: Минус 5 кг за седмица

Важно!

- за да има по-добър ефект диетата ви, старайте се да се движите активно и да приемате повече течности;

- ограничете алкохола, солта, мазнината;

- ако по време на диетата почувствате глад, увеличете количеството на гроздето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest