gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Най-скъпото уиски в света се оказа менте

Най-скъпото уиски в света се оказа менте

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k1319
Видове уиски
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
72.90 лв.
Виж ››

Най-скъпото шотландско уиски - Макалън, което се предлагаше в един от хотелите на курорта Сен Морис, се оказа фалшиво. Лимитираната бутилка, за която се твърдеше, че е произведена през 1878 година, по нищо не се различаваше от обикновено уиски, което може да си поръчате във всеки един бар.

За това шотландско уиски обаче китайски милионер бе платил 10 000 щатски долара. Сумата е рекордна само за две чаши и по тази причина уискито бе определено като най-скъпото в света.

Бутилката бе отворена специално за Чжан Вей. Той е изпил само 200 милилитра и останал доволен от вкуса, въпреки че се въздържал от бурните хвалебствия за най-скъпата напитка в света.

Пред BBC обаче експертите твърдят, че още в самото начало се усъмнили в автентичността на алкохола. Първото, което породило съмнения, било несъответствието между корковата тапа и етикета на бутилката.

Затова те посъветвали управата на хотела да провери дали наистина това уиски си заслужава парите. Тестовете показали, че скочът е смесен – съдържа 60% малц и 40% зърно, като категорично е произведен след 1970 година, а не през XIX век, както се твърдяло в менюто.

уиски

Собствениците на хотела твърдят, че нямали представа за това. Управителят е получил бутилката от своя баща, като твърдял, че тя се предавала от поколения в рода му.

От администрацията на хотела обаче върнали парите на китайския милионер, заради когото отворили бутилката. Лично собственикът на хотела отлетял до Пекин, за да съобщи резултатите от експертизата и да върне парите на Чжан Вей.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest