Сервирането на подходящата храна към виното е хилядолетна традиция, стара почти колкото и самата напитка. Въпреки дългата им история в обществото са се наложили няколко златни правила какво трябва да се поставя на масата с червено или бяло вино.
Според изследователи в Мичиганския държавен университет обаче тези правила за винените мезета трябва да бъдат изхвърлени през прозореца.
Според експертите съществуват четири категории хора с различни предпочитания към алкохолната напитка. Разновидностите се наричат винотипи и съответно като вкус към виното всеки предпочита различна храна и не може да се впише в общата картина.
Ако твърдението на учените се докаже, това може да промени цялата теория и митология, израснала около виното, превръщайки препоръките на винените експерти от обективни в субективни.
Разгледайте галерията и разберете кои са 4-те основни винотипи, за да определите вие към кой спадате.
Коментари