Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Топ 7 растителни храни, които повишават имунитета

Топ 7 растителни храни, които повишават имунитета

ЗориЗори
Гуру
5088k
1 от 7 Снимки

1. Лук


Лукът също съдържа алицин. Също така има в състава си кверцетин - хранителен елемент, който разгражда слузта в синусите и дробовете ви, докато стимулира имунната ви система. Освен това лютивината на кромида подобрява кръвообращението, което пък ви помага по-бързо да се справите с настинките и простудните състояния. Консумирането на суров лук в рамките на няколко часа след първите симптоми на настинка или грип води до силен имунен отговор. Добавянето на лука в любимата ви супа или яхния е чудесен начин да им се насладите и същевременно да подсилите имунната система.

Най-лют от представиелите на луковото семейство, чесънът съдържа имуностимулиращото съединение алицин (allicin). Благодарение на него можем да се справим с грипните състояния.

То се бори активно и с бактериални инфекции и гъбички. Чесънът се противопоставя и на човешкия риновирус, който причинява настинки, обикновен грип и респираторни проблеми.

Тъй като алицинът се освобождава, когато режете, дъвчете или пресовате суровите скилидки, оставете прясно нарязания чесън да стои 10 минути, след което можете да го консумирате. Поръсете храната си с него, пуснете го в супата или поглъщайте късчета чесън с вода като хапчета.

Можете също така да сложите скилидка нарязан чесън в малко мед и да го изядете веднага за бърза лечебна доза, която има малко по-добър вкус!

Ако чесънът ви е неприятен зарази специфичния си аромат, можете да повишите имунитета си и с други растителни храни. Вижте кои са те в галерията ни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати