Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Златни правила при съхранение на продуктите! Винаги ги спазвайте

Златни правила при съхранение на продуктите! Винаги ги спазвайте

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k1k
19 от 20 Снимки

19. Подправки


Съхранявайте в затворени буркани на тъмно и сухо място. Ако пък имате пресни подправки - изсушете ги между два вестника и ги приберете в бурканче. Другият вариант е да ги измиете, да ги подсушите добре и да ги пазите в пликчета във фризера.

Голяма част от продуктите, които съхраняваме, са склонни да губят качествата си доста бързо. Правилното съхранение е ключово, за да може и след време да получите максимума от храната.

Има много митове и легенди около правилния начин за съхранение на продуктите. Макар да е хубаво да похапнем прясна салата от домати и краставици, това не е достатъчно, за да сме убедени, че се храним здравословно. Всеки продукт на трапезата трябва да ни дава максимума от съдържанието си.

По старо неписано правило хладилникът е идеалното място засъхранение на храните. Хранителните продукти се развалят при контакт с кислород и слънчева светлина, недостатъчна или твърде висока влажност, а в него е студено, сухо и тъмно.

Важно е обаче да спазвате някои правила и да знаете колко време могат да престоят различните продукти в хладилника. Освен това той не е единственото място, на което може да ги приберете.

За да запазите продуктите свежи за по-дълго и да се възползвате от ползите им, запознайте се от нашата галерия със златните правила за съхранение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати