Gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Как да се храним след грип и настинка

Как да се храним след грип и настинка

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
97516
Грип

Лекуването на грипни състояния и настинки протича с прием на някои медикаменти, борещи се с високата температура, главоболието, болките в мускулите, кашлицата и другите характерни симптоми.

Приемът на повече витамин С също е задължителен. След отшумяването на неразположението обаче грижата за здравето не бива да приключва. Тогава усилията ни трябва да са насочени към изработването на здравословен хранителен режим, който да укрепи имунитета ни.

В тази връзка след прекаран грип или настинка е добре да приемаме повече протеини. За препоръчване е да си ги набавяме от киселото мляко, кефира, гъбите, суровите ядки, препоръчват специалисти.

Месото е добра идея само ако не е мазно и е домашно. Рибата също е подходящ избор, ако е дива. И яйцата са чудесен източник на протеини, като и те са най-полезни, когато са от домашно стопанство.

След боледуване е желателно да се увеличи приемът на плодове и зеленчуци, които са сезонни. В случая ябълките, дюлите, ряпата, алабашът, цвеклото са подходящи за здравословния хранителен режим. Киселото зеле и чесънът също не са за отхвърляне, въпреки че много хора ги отбягват заради различни съображения.

И приемът на повече течности е много важен. На ден трябва да се пият поне по 1.5-2 литра вода, като минералната може да се редува с трапезна.

Ако тези предписания се съчетаят с разходки на чист въздух и активен начин на живот, ще се радвате на добър имунитет не само след боледуване, но и през останалото време от годината.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен