На днешния ден - 26 юни, светът отбелязва Празника на шоколадовия пудинг. Десертът представлява лек крем, който обикновено се приготвя от яйца, мляко, какао и се поднася с различни ефектни поръски от ядки, шоколад, цветни пръчици.
Шоколадовият пудинг е много популярен десерт в момента, но неговата история всъщност е доста стара. Първите прототипи на сладките пудинги започват да се правят през седемнадесети век, като тогава десертът прилича повече на торта.
Два века след това рецептата значително се променя в яйчен крем. Имало е период, през който пудингът се е приемал за некачествена храна, присъща за бедните хора.
С времето обаче съставките му много са се променили. Днес можете да откриете безглутенов пудинг, веган пудинг от сурови ядки и най-различни други вариации на кремчето.
А ако още не сте се вдъхновили да отпразнувате Деня на шоколадовия пудинг със сладко изкушение, разгледайте галерията ни, която ще ви съблазни с апетитни снимки на пудинги и шоколадови суфлета.
Коментари