Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»В Деня на сладоледа с праскови: Вижте рецептата за разхлаждащия десерт

В Деня на сладоледа с праскови: Вижте рецептата за разхлаждащия десерт

редакция:
Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
97516
Сладолед с праскови

На 17-ти юли отново имаме вкусен повод за отбелязване. Днес гастрономите празнуват Деня на сладоледа с праскови. Студеното изкушение е сред най-предпочитаните летни десерти. Затова в следващата рецепта споделяме с вас как сами да си приготвите домашен сладолед с праскови.

Необходими продукти: 300 мл течна сметана, 300 мл прясно мляко, 200 г кафява захар, 5 жълтъка, 3 големи праскови.

Начин на приготвяне: Започваме с обработката на прасковите. Те се бланшират за минута във вряла вода, а после се обливат добре с ледена вода. Обелват се.

В друг съд се загрява прясното мляко до кипване. Отделно се разбиват жълтъците и захарта с миксер. Към тях се налива на тънка струя топлото мляко и пак се бърка. Сместа се поставя в огнеупорен съд и се загрява на слаб огън, като се бърка с тел.

След 2 минути се отстранява. Към нея се прибавят предварително разбитата сметана и нарязаните на ситни парченца праскови. Разбърква се и сместа се слага във фризера за няколко часа или в машина за сладолед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен