Турската кухня е разнообразна, апетитна, богата на подправки и вкусове. Причината е, че в нея се преплитат кулинарни традиции от Азия и Европа. Затова и много от ястията, характерни в южната ни съседка, всъщност са добре познати и в България.
Баклавата, кадаифът, реването, локумът, тулумбичките, ашурето, сушените плодове, пилафът, разядките с нахут, баницата с леща са само част от ориенталските ястия, които можете да опитате, докато сте на разходка в Турция. Ястията от ангешко месо и вкусните морски дарове също са важен акцент в кулинарната визитка на страната.
Но за да усетите истинския дух на южната ни съседка, трябва да посетите не само най-добрите местни ресторанти, но и малките сергии с улична храна, които ще откриете буквално на всяка крачка.
Изобилието от вкусотии е толкова голямо, че трудно ще смогнете да опитате от всичко. А ако се чудите на какво да наблегнете, вижте съветите на гастрономите. В галерията ни ще откриете 5 предложения от уличната храна на Турция, които задължително да вкусите.
Коментари