С помощта на 2 яйчни жълтъка болката в коляното изчезва!

С помощта на 2 яйчни жълтъка болката в коляното изчезва!

Болка в коляното
Метален кухненски стелаж с колелца - голям 34см-14%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метален кухненски стелаж с колелца - голям 34см
28.00 лв.
24.00 лв.
Виж ››

Коляното е една от най-важните стави в нашия скелет. Благодарение на бедрената кост, големия пищял и коленната чашка (капачка) можем да извършваме различни движения като бягане, ходене, седене и множество други активности, които правим ежедневно.

Износените колене могат да причинят различни дискомфорти. Най-често срещаните са болка и възпаление, но може да доведе и до загуба на подвижност. Оттук идва и значението на тяхното ранно лечение. Ако направим рецептата по-долу, можем да избегнем най-лошото и вероятно дори и непоправимо увреждане на ставата.

От друга страна, трябва да имаме предвид, че тази част от тялото поддържа 80% от нашето телесно тегло. Следователно, износването на коляното не е необичайно.

Други фактори, които могат значително да повлияят на износването на ставата на коляното, са наднормено тегло, нараняване, претоварване, артрит или увреждане.

Премахване на болката в коляното

За да приготвите това лечебно средство, ще са ви необходими:

С помощта на 2 яйчни жълтъка болката в коляното изчезва!

- жълтък

- 2 ч.л. сол

- еластична превръзка

Начин на приготвяне:

Разбийте жълтъка и добавете солта, разбъркайте добре. Потопете памук в сместа и го поставете върху възпаленото коляно, използвайте еластичната превръзка за закрепване на памука. Оставете памука да действа 2 часа на коляното, след което можете да го премахнете. Използвайте такива компреси най-малко 4 пъти на ден.

Как работи това средство

Солта има високо съдържание на магнезий. Абсорбацията през кожата спомага за намаляване на възпалението, което води да намаляване на болката. От друга страна, яйчният жълтък има високо съдържание на протеини и минерали, които са способни да проникнат в кожата ни и да укрепят тъканите, сухожилията и костите в областта.

Препоръки:

Друг полезен начин за облекчаване на болката в коляното е поставянето на леден компрес. Мажете да нанесете лед на засегнатото коляно 4-5 пъти на ден.

Освен това можете да масажирате внимателно коляното с помощта на етерично масло от горчица. Горчицата е подправка, която е доказала своята ефективност за подобряване на кръвообращението. Чрез активиране на кръвообращението в тази област, ледът ще помогне за облекчаване на възпалението, така че болката ще изчезне.

Преди да използвате това средство или метод на лечение, обезателно се консултирайте с лекуващия лекар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати