Седемте храни за щастлив живот според китайците

китайска храна

Вкусната и добра храна сама по себе си е удоволствие за сетивата. Според китайците, обаче, има някои определени продукти, които съдействат за щастлив живот. Както е известно, този народ се слави с дълбоки познания не само в храната, а и в човешката психология, съдба, астрология и т.н. Ето ги 7-те храни, които ще ви донесат късмет, според китайците.

1. Торта

Тук се има предвид специална китайска торта, която се приготвя с оризово брашно. По този начин, хората празнуват живота. Те се радват на това, което притежават и той им се отплаща с допълнително успехи. Е, ако не може да си приготвите такава торта, опитайте с някоя друга. В крайна сметка, поне ще сте получили удоволствието от нейния вкус.

2. Пролетни ролца

пролетните рулца са храна за щастие според китайците

Изключително вкусна храна, която носи и късмет според китайците. Китайският народ вярва, че те символизират пролетта, а тя от своя страна – новото начало. Ролцата са малки златни кюлчета, които ще се трупат в живота ви и ще ви помагат да се развивате. Може да се консумират печени или пържени, със сос, който да ги направи още по-неустоими.

3. Кнедли

Според китайските вярвания, тази храна символизира богатството. Колкото повече кнедли изядете, толкова повече пари ще спечелите. Те могат да бъдат приготвени по различен начин – печени, пържени или на пара, няма значение. Яжте кнедли, за да станете богати.

4. Патица по Пекински

патицата по пекински носи късмет

Едно от най-вкусните меса се свързва с късмета, тъй като кожата на патицата е червена, а това е китайският цвят за просперитет. Консумира се печена на бавен огън, за да запази свежестта си, нарязана на тънки парченца, увита в тесто. За гарнитура се използват лук, краставица и сос хойсин.

5. Морски дарове

И в частност скариди и омар. Господарите на морсия свят са символ на късмет, благодат и богатство. Те се сервират върху тъмна плоча или друг съд, и контрастират прекрасно, също както успехът идва и засенчва всички негативи.

6. Риба

Тук, условието за щастие е рибата, която сте решили да хапнете, да бъде цяла. Рибите плуват винаги напред, а китайският народ е свързал това с бъдещото развитие и просперитет. Рибата е олицетворение на излишъка от изминалата година, който в настоящата ще играе роля на двигател за натрупване на още повече позитиви.

7. Юфка

Тя е традиционно ястие, което обикновено присъства на трапезата на Китайската Нова година. Народът вярва, че това е храна за дълъг и щастлив живот.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати