gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Учени: тези плодове забавят стареенето

Учени: тези плодове забавят стареенето

Учени: тези плодове забавят стареенето

Най-старата мечта на човечеството е да открие еликсира на вечната младост. На тази мечта са били подчинени опитите на много истински учени в древността, както и на много самоуки кандидати за вечна слава. В стремежите си повечето древни учени са залагали на природните средства, с които да се постигне състояние, при което тялото устоява на времето.

Вековните опити изглежда са на път да се увенчаят с успех в нашата съвременност, защото според швейцарски учени малините и нарът забавят стареенето. Клиничните изпитания са доказали, че вкусните червени плодчета могат да забавят хода на времето, а това е стъпка съвсем близо до откриването на еликсира на живота.

Малини и нар забавят стареенето

Съединението уролитин А е метаболит, получен при взаимодействието на вещества, намиращи се в двете плодчета, и чревната микрофлора. Той стимулира гените, възпиращи отслабването на мускулите с напредване на възрастта. Това съединение е безопасно при по-високи дози според резултатите от изследването. Съединението се приема от човешкото тяло при смилането на плодовете и е в състояние да промени кардинално здравето на човека.

Този естествено средство подсилва мускулите на опитните животни и действието му е доказано и с опити с човека. Подмладяващите свойства на плодовете се наблюдават и при хора, без странични ефекти.

Уролитин А регенерира клетките, като помага за изхвърлянето на увредените митохондрии в тях. Това се явява единствената молекула, която може да прочиства увредени митохондрии, а този ефект забавя остаряването и има подмладяващо действие.

Малините забавят стареенето

В изпитването са участвали 60 възрастни доброволци, чийто начин на живот се определя като застоял. За период от един месец те са употребявали различни дози уролитин А, който е бил синтезиран. Някои са употребявали по 250, други по 500, а някои по 1000 милиграма дневно. Дозите от 500 и 1000 милиграма са повлияли за експресивното прочистване на митохондриите в мускулите на скелета.

Стимулът създал благоприятна възможност за създаване на повече мускули, което е аналогично на същия процес при фитнес занимания.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати