gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Свежо, зелено и вкусно? Фасулска работа!

Свежо, зелено и вкусно? Фасулска работа!

Свежо, зелено и вкусно? Фасулска работа!

Свеж, вкусен и лесен за приготвяне, той е сред истинските звезди на масата през лятото. Идеална компания на различни видове меса и зеленчуци, но и прекрасен сам в чинията, зеленият фасул заслужено може да бъде признат за любимец на всекидневната кухня.

Той не е от модерните пришълци на трапезата. Историята му започва преди стотици години с пътешествията на Христофор Колумб и е изминал дълъг път до градината и щанда в магазина. Помним го от супите на майките и от манджите на бабите. Толкова апетитен с леко сладкия си вкус, че примамва лесно вкъщи между две игри пред блока.

И макар да е на хиляди години, той е все така свеж и винаги е в крак с времето. И днес зеленият фасул е част от изискани рецепти и модерни ястия, а името му е по страниците на кулинарните списания. Доказателството тези дни e летният брой на BILLA Кулинариум*, където всеки може да открие вкусни и лесни за приготвяне рецепти с любимия зеленчук.

Свежо, зелено и вкусно? Фасулска работа!

Съществува в десетки видове и макар че най-често е зелен, той се среща и в други цветове и форми. Какви - разказва BILLA Кулинариум и добавя полезни съвети как да го почистим и да подготвим шушулките му за храна.

Има безброй начини, по които можем да го сготвим - варен, на пара, леко задушен, печен или пасиран. В зависимост от времето на приготвяне, той може да е повече или по-малко хрупкав. Можем да му се насладим в крем супа, но той е идеален и в различни видове салати или дори като лека закуска. А също и като част от смущаващо вкусна паста със зелен фасул и песто.

Тези и други вкусни идеи за летните превъплъщения на зеления фасул чакат на страниците на летния брой на BILLA Кулинариум*. С него кулинарните приключения с любимеца на кухнята наистина изглеждат фасулска работа. Не по-дълга от 30 минути. И всичко това в компанията на лук, чесън, ечемик, босилек и още много вдъхновяващи аромати.

Свежо, зелено и вкусно? Фасулска работа!

Да, зеленият фасул е любимецът на лятната кухня, но той е готов за кулинарни подвизи и през зимата. С BILLA Кулинариум* ще научите как да го съхранявате в студените месеци и как да запазите полезните му свойства. А те изобщо не са малко. Сега списанието разказва още какви са и как помагат на тялото.

Списание BILLA Кулинариум* може да се намери във всеки BILLA магазин само за 0, 99 лв. с BILLA Card. Освен вкусните изкушения под формата на рецепти, в него ще намерите и талони за отстъпки, с които ще спеститe при пазаруването си.

Не пропускайте лятото, сега то е с вкус на зелен фасул.

А за да имате лесен достъп до интересни рецепти, използвайте https://www.kulinarium.bg или мобилното приложение с над 300 видеа, сред които са и вдъхновяващи предложения на шеф Виктор Ангелов. Приложението може да се свали от тук: iOS и Android

Започнете лятото свежо, зелено и вкусно!

*Най-тиражираното и най-продаваното кулинарно издание за уникален брой към края на 2018 г. по данни на Blue Point от януари 2019 г.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати