Кажете Не! на рака и сърдечните проблеми с тези храни с флавоноиди

Флавоноиди

Според изследванията храни, богати на флавоноиди като ябълки и зелен чай могат да намалят риска от рак и сърдечни заболявания. Достатъчни са 500 милиграма от елемента на ден, за да се намали рискът от такова увреждане. Допълнителният прием на веществата не намаляват риска от сърдечни проблеми повече, но този от рак – да.

Една ябълка на ден може да ви помогне да се предпазите от тези сериозни болести. Същото се отнася и за зеления чай, както и други храни, богати на флавоноиди.

Такива са растителните продукти, за които е известно, че облекчават възпаленията и са мощни антиоксиданти. Приемът на елементите е особено препоръчителен за хора, които употребяват цигари и алкохол. Констатациите са резултат от анализи на повече от 53 000 датчани, изследвани в рамките на период от 23 години.

Според специалистите тези проучвания трябва да насърчат хората да ядат повече плодове и зеленчуци, особено онези, изложени на риск от сърдечни заболявания или рак. Освен това те съветват всички да ограничат алкохола и тютюнопушенето.

Флавоноидите са част от здравословното хранене

Проучване установява, че консумирането на около 500 милиграма флавоноиди на ден осигурява необходимата защита срещу болести. Изследователите съветват хората да се хранят здравословно, за да победят заболяванията.

Не е необходимо да бъдете вегани, за да се храните добре или да се ограничавате по какъвто и да е начин.

Сред храните, съдържащи флавоноиди, попадат плодовете, зеленчуците, черният шоколад, чаят и червеното вино. Важно е да консумирате различни храни, за да осигурите разнообразие на организма си. Чаша чай, една ябълка, един портокал, 100 грама боровинки или 100 грама броколи са достатъчно, за да осигурят дневната ви доза флавоноиди.

Като причина за противопоставянето на тези вещества срещу рака и сърдечните проблеми, изследователите посочват техните противовъзпалителни свойства.

Освен това е доказано, че те подобряват функцията на кръвоносните съдове и ограничават растежа на раковите клетки.

Флавоноидите ни пазят от рак и сърдечни заболявания! Вижте в кои храни ги има

Все пак и вие трябва да им помогнете, като намалите вредните си навици. Цигареният дим например пречи на усвояването на хранителните вещества от организма.

Алкохолът действа на същия принцип. Ето още една и може би най-важната причина да се откажете от тези неща – за да намалите риска от сериозни заболявания като рак и проблеми със сърцето.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати