Хитринки за поддържане на чистота в кухнята

домакиня в чиста кухня

Много домакини вероятно имат моменти, когато в кухнята им цари пълен безпорядък след готвене. Как да предотвратите това, за да не бършете кухнята си постоянно? Надяваме се, че ще ви помогнем. В следващите редове вижте някои хитринки за поддържане на чиста кухня:

1. Ако покриете рафтовете на хладилника и шкафовете с прозрачно фолио, тогава няма да е необходимо да отделяте много време за изчистване и измиването им. По време на чистене просто трябва да изхвърлите старото фолио и да покриете с ново.

2. В кухнята винаги ще цари приятен аромат, без значение какъв, ако поставите навсякъде буркан със сода и няколко капки етерично масло. Бурканчето трябва да е покрито с фолио, в което сте пробили няколко дупки. Периодично трябва само да разклащате бурканчето и да добавяте няколко капки от маслото в него.

3. Друг важен момент в кухнята е липсата на неприятни миризми в хладилника. Активният въглен ще свърши чудесна работа – само няколко хапчета абсорбират неприятните аромати.

4. За да отмиете неприятната миризма на риба, чесън или лук от ръцете ви, ще помогне всеки предмет, изработен от неръждаема стомана. Първо измийте ръцете си с обикновен сапун, а след това разтривайте с неръждаема стомана, миризмата изчезва.

5. Нужно е да измиете чаши, оцветени от чай? Няма проблем! Залейте ги с кефир за през нощта. Сутринта на практика няма да има плака и просто изплакнете чашите с вода и обикновен миещ препарат.

чаши с чай

6. Чаят е отлична натурална алтернатива на синтетичните миещи средства против мазнини. Силна заварка от чай ще помогне при почистване на паркет, линолеум и дори стъкло от мазни замърсители.

7. Използвайте специални кутии за съхранение на храна. Те изглеждат по-спретнати, заемат по-малко място и помагат на продуктите ви да запазят полезните си свойства.

8. Когато начуквате месо, малки парченца се разпръскват навсякъде? Поставете бъдещия котлет в найлонов плик и чукайте по него. Всичкото месо ще остане вътре в плика.

9. Закачете в кухнята малка магнитна дъска, на която можете да пишете с маркер. По всяко време можете да пишете какво трябва за купите или как да сготвите което и да е ястие.

10. Обърнете специално внимание на следните места и предмети: дръжките на хладилника, гъбите за съдове, канализационните канали, крановете, кухненските кърпи. Бършете, мийте и ги сменяйте редовно, а в кухнята ви винаги ще цари ред и чистота!

Как да премахнете мазните отлагания върху дървени кухненски шкафове?

Поддържането на кухнята не е толкова сложно изкуство. Не изисква по правило никакви специални устройства, нито много почистващи препарати. Важното е да почиствате редовно и да елиминирате негативните последствия от вашите кулинарни експерименти, възможно най-скоро.

перфектна чиста кухня

Ежедневното почистване на работните плотове се отнася и до ежедневните прибори за кухня. Но мазната плака в кухнята може да покрие горната част на стените, шкафовете и всичко което има по шкафовете.

Има един ефективен начин за премахване на мазнини от дървени мебели в кухнята:

Трябва ви само сода бикарбонат и слънчогледово масло в съотношение 1. 5 : 1, които трябва да се разреждат до гъстотата на заквасената сметана.

Нанесете сместа с мека кърпа върху замърсената дървена повърхност и избършете мазните остатъци с малко усилия. След това забършете останалата част от утаения прах. Това е всичко!

Содата веднага се разпада, а маслото се абсорбира от дървото. То се преобразява, започва да диша отвътре, става свежо и изглежда като ново.

Тази хранително-почистваща смес трябва да се прилага поне два пъти месечно. Тя не само поддържа чистотата, но и ще я предпази от пресушаване или прекомерна влага. С нея, могат да се обработва всяка дървена повърхност (прибори, врати, рамки за картини).

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати