Декорация и храна: Да украсим трапезата за Коледа

Коледа трапеза

Свещи, вази с цветя, стилни покривки или шарени салфетки… Масата е едно от най-важните места на Коледа. Около нея често прекарваме по-голямата част от празника, край нея се забавляваме и се наслаждаваме на храната. Да, без храната, то се знае, няма добро настроение. Но когато хубавото ядене е гарнирано с празнично украсена маса, около нея винаги е по-весело и по-щастливо.

Не се колебайте, запретнете ръкави - доза смелост, две вдъхновение и сте готови. Ако сте приключили с украсата на елхата и опаковането на подаръците, не губете скорост и фантазия, продължете с масата за Коледа. Ето няколко идеи, с които можете да впечатлите всички. Вижте как да украсим трапезата на Коледа!

Традицията срещу дизайна

Някои предпочитат да стъпят здраво на традицията и да имат истински претрупана маса, други пък обратно - залагат на правилото малкото е много. И двата стила са приемливи. Коледа е времето, когато всичко се прощава, така че отпуснете се и дайте воля на желанията си. Гостите ви при всички положения ще бъдат радостни от усилията ви.

Коледа

Очевидно е, че сме в апогея на златистото, на лъскавото, на пайетите. Така че дайте им воля, умножете семплата декорация и я извадете от дискретността. Единственото задължително нещо е да спазвате основните хроматични правила - три цвята, не повече, а после, ако искате, поиграйте си с нюансите.

И знайте, ако ще слагате цветя, те трябва да са в средата на коледната маса. Тази година е много модерен букетът от евкалиптови клонки (или традиционните елхови). А защо не комбинация между двете?

Друг детайл, с който може да изненадате гостите си, е коледно пънче, поставено на височина в средата. То хем ще е оригинално, хем ще може да послужи като допълнително място за поставка на някои от храните, ако се наложи. Ако това не ви е достатъчно и смятате, че може да се добави още нещо, помислете за коледни топки и други малки цветни изненади. Ще е магическо!

Вдъхновете се!

Идва моментът за приборите за хранене. Можете да заложите и на всекидневните си чинии и вилици и ножове, но може да се вдъхновите и да впечатлите гостите си като внесете малки декорации за празнични нюанси.

Украса за Коледа

Ако искате пък, защо не, излезте от голямата игра и сложете на масата керамични чинии, които винаги са на мода. Или пък, защо не, порцелан. И накрая - покривката, може с нея или без нея. Ако масата ви е от здраво масивно дърво, може да замените покривката със салфетки от плат. Но може да заложите и на големи дантелени покривки. Традиция или модерност, изборът е ваш.

И ако все още се колебаете дали да се захванете, потърсете вдъхновение в свещите. Те са готови винаги да ви заредят с празнично настроение. Големи и малки, квадратни и кръгли, сребърни или разноцветни - всичко зависи от обкръжението им. Не акцентирайте на тях, те достатъчно привличат вниманието с пламъка си, който внася тържественост и уют.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати