Защо е важно да изчислите индекса си на телесна маса

Защо е важно да изчислите индекса си на телесна маса
Освежител против неприятни миризми за хладилник
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Освежител против неприятни миризми за хладилник
8.90 лв.
Виж ››

Висцералната мазнина се свързва с високото кръвно налягане, сънната апнея (хъркане), диабета, инсулта, омазняването на черния дроб и някои сърдечни заболявания.

А отскоро се твърди, че именно биреното коремче може да се окаже рисков фактор за по-тежкото протичане на инфекцията с вируси от всякакъв тип.

Ето защо диетолозите ни обясняват как се натрупват тези висцерални мазнини и какви мерки трябва да се вземат, за да се съхрани здравето за по-дълъг период от време.

В началото висцералните мазнини са невидими - те не могат нито да се видят, нито да се почувстват, защото се натрупват под мускулите и по коремните органи.

Следователно най-бързият начин да се разбере дали имаме такъв проблем, е да изчислим какъв точно ни е индексът на телесната маса.

Диетолозите говорят за наличието на проблем при индекс между 25 и 29.9, тъй като тези цифри говорят за наднормено тегло, макар човек все още да не го осъзнава.

Така, знаейки за проблема, може да се спре натрупването на мазнини и намаляване на тяхното количество чрез специално съставена диетична програма, за да бъдат стойностите в норма.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати