Чай от лимонова трева - ползи и приложение

Чай от лимонова трева - ползи и приложение

Чай от лимонова трева - ползи и приложения

Всички сме чували за лимонова трева. Но за какво тя е полезна, за какво се използва, как може да си набавим всички полезни вещества и свойства от нея, ще ви разкажем в тази статия.

Лимоновата трева може да бъде наречена и подправка, защото е много вкусна. Може да бъде наречена и билка, а също така и козметичен продукт. Може да засадите лимонова трева в саксия.

Този вид билка произлиза от Югоизточна Азия и Индия. Лимоновата трева има ясно изразен, силен аромат и сладко-кисел вкус. Билката може да се консумира както прясна, така и изсушена, като вие сами може да си я изсушите. Може да бъде използвана и като масло. Маслото от лимонова трева е много ароматно. По магазините се продава в консерва паста от лимонова трева.

Ако имате прясна лимонова трева и искате да я съхраните за по-дълго време - то тя може да издържи от 2 до 3 седмици в хладилник и до половин година във фризер. В това растение се се съдържат: вода, манган, натрий, магнезий, цинк, фосфор, витамин С, витамин А, витамин В6, цитронелол, гераниол, кафмен, борнеол.

В листата на лимоновата трева се съдържат около 85% етерични масла. Това ниво на съдържание на етерични масла в растението го прави мощтно средство за лечение на акне и мазна кожа.

Ако сте нервни и от стреса ви е дошло до гуша, то лимоновата трева отново идва на помощ под формата на полезен чай.

Лимонова трева

Чаят от лимонова трева е придобил голяма популярност в Бразилия. Има няколко вида лимонова трева, и видът, с който се прави чай е - Cumbopogon Ambigus. Чаят от билката успокоява нервната система и помага за правилното функциониране на нашия мозък.

Също така помага и за добро храносмилане. Лимоновата трева, както и чаят от лимонова трева помага при умора, главоболие, така също помага и за това да бъдем по-концентрирани. Помага много, когато усетим, че се разболяваме от грип или сме настинали.

Напитката от лимонова трева се прилага и при силни мускулни и ставни болки.

А ето ви и една рецепта как сами да си приготвите чай от лимонова трева: Запарете 2 ч.л. от билката с 500 мл вряла вода и оставете да престоят 5-10 минути под капак.

След това напитката се прецежда и се пие до половин час, след като чаят е приготвен.

Тази рецепта за чай от лимонова трева помага и при безсъние. Също помага и при гадене, болки по време на менструация. Подобно на чай от джоджен. Помага също и на черния дроб да се детоксикира като всички детокс чайове.

Чаят може да се пие по всяко едно време на деня. Чаят, както и самата лимонова трева, не е препоръчително да се приемат от хора, които имат тежка хипертония, силно повишена раздразнителност, жени, които са бременни и такива, които кърмят.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати