Храни, които ще ви направят по-нервни
gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Храни, които ще ви направят по-нервни

Храни, които ще ви направят по-нервни

храни, които ни правят по-нервни
Метален кухненски стелаж с колелца - голям 34см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метален кухненски стелаж с колелца - голям 34см
28.00 лв.
Виж ››

Малко хора у нас все още знаят какво е нутриционист, тъй като тази професия е съвсем нова в световен мащаб, а у нас едва навлиза. А е необходима и ще става все по-популярна в бъдеще.

Става въпрос за квалифициран специалист по правилно хранене, който има задълбочени познания както за храната и физиологията на човека, така и за останалите науки за превенция на здравето. Казано съвсем кратко това е специалист по здравословно хранене.

Какви съвети дават тези специалисти за храните, кои от тях да избягваме, за да бъдем винаги в добро настроение и кондиция?

Заключенията им са много интересни и тъй като в основата им лежат научни знания, добре е да им се обърне нужното внимание. Вижте кои са храните, предизвикващи нервност.

Алкално-киселинният баланс в организма е в основата на доброто настроение, на позитивното излъчване, на спокойствието или на техните антиподи - жлъч, ярост, нервност. Различните храни и начинът, по който са обработени, могат да въздействат върху настроението и оттам идва съждението, че можем да съхраним нервната си система по най-прост начин - чрез храната.

Джънк фууд и стрес - много хора са чували за тази връзка. Всички храни, спадащи към този тип, са вредни за нервната система заради начина, по който са приготвени. Колкото повече обработки търпи един продукт, толкова повече той се отдалечава от естествената си природа. А оттам става чужд и на нашето тяло. Затова се лансира естествената храна, тя е най-близо до естеството на организма ни.

вредните храни влияят на нервите

Колбасите също принадлежат към вредните храни, които ще ви направят нервни. Но защо е така? При тях вредата идва от консервантите в съдържанието им, които пречат на естествените функции на тялото. Консервантът Е250, познат и като натриев нитрат, е канцерогенен и повишава нивата на така наречения лош хемоглобин, изземващ кислорода от тъканите, с което ги задушава.

Енергийните напитки са следващата група от вредни хранителни продукти. Кофеинът, теоринът и гуараната в съдържанието им изострят нервната система и вкарват тялото в спиралата на стреса. Силната дразнимост, която става постоянна, хаби нервите.

Силно обагрените бонбони с оцветители, както и близалките съдържат много подобрители, отбелязвани с буквата Е. Субстанциите в тях правят малките силно възбудими и агресивни и затова се препоръчва да се дават на децата много рядко.

Техен антипод са всички храни с повишено съдържание на магнезий, защото този елемент е пътят към спокойствието и хармонията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати