Любопитни факти за храната и виното

Любопитни факти за храната и виното

В някои страни, за да се получи прозрачно вино, производителите добавят желатин от костите на животни, а също така червена глина и кръв от вол.

Една от най-популярните риби – рибата тон, съдържа живак. Прекомерната й консумация може да предизвика повишение на риска от сърдечни болести.

Една четвърт от хората по света се хранят в заведения за бързо хранене всеки ден, докато диетолозите от цял свят препоръчват това да става не по-често от веднъж в месеца.

Напълно обезмасленият продукт не винаги е нискокалоричен. Много често липсата на мазнина се замества с още по-вредни компоненти, които дават вкус на продукта.

В някои страни процесът на избелване на захарта се осъществява с помощта на раздробени кости от едър рогат добитък. Този процес е бил патентован още през 1812 година.

Любопитни факти за храната и виното

Супата босингтанг в Корея се приготвя от кучешко месо. За супа се използва специалната порода нуреонги, която не се отглежда като домашен любимец, а в специални ферми.

Официално това е било забранено от корейското правителство след постъпването на голямо количество международни жалби. Но производството на супата продължава и в някои ресторанти може да се опита нелегално.

Вместо да пиете кафе рано сутрин, можете да изядете две ябълки. Те действат много по-тонизиращо и веднага ви събуждат, а и действат разкрасяващо.

Децата консумират около един килограм захар седмично. Това се дължи на факта, че има много скрита захар в сладките мюсли, корнфлейкса, кетчупите за деца, детските закуски и сладкишите, които са любими на хлапетата.

Великолепният вкус на много от храните се дължи най-вече на изкуствените ароматизатори, които се съдържат в тях. Без ароматизаторите много храни биха имали твърде посредствен вкус.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати