gotvach.bg»Статии»Любопитно»Битови хитрини

Битови хитрини

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Битови хитрини
Малка стъклена кутия за храна с капак
Практичен аксесоар за вашия дом:
Малка стъклена кутия за храна с капак
6.00 лв.
Виж ››

Ако хладилникът ви не работи, съхранявайте маслото в солена вода, като отстраните опаковката му. Така вкусът му става много по-добър. Маслото трябва да плува свободно.

Ако в микровълновата фурна има много полепнали по стените остатъци от храна, сложете една купа с вода и включете на максимална мощност. След това остава само да избършете с кърпа.

За да не цапате ръцете си и чукчето за месо, когато начуквате пържоли, завийте ги с прозрачно фолио. При липса на такова ги завийте с обикновен найлонов плик.

Най-добрият начин да изчистите порцеланова чаша от наслоявания, е да налеете в нея минерална вода. Оставете водата да престои цяла нощ, а на сутринта изплакнете.

Битови хитрини

За да съберете фини парченца от счупена стъклена чаша, осветете пода с фенерче под ъгъл. Така и най-малките парченца стъкло ще станат забележими.

За да съберете парченцата стъкло от пода, търкаляйте по пода топка от пластелин, тесто или пресен хляб. И най-малките парченца, незабележими за окото, ще полепнат по топката.

За да забиете пирон високо над главата си, пробийте парче картон с пирона. Използвайте картона като държач на пирона, той няма да падне от него.

Кренвиршите се чистят по-лесно, ако ги продупчите с вилица. Те ще увеличат размера си, ако ги полеете с вряла вода, и обвивката ще падне сама.

Ако сте изцапали ръцете си с блажна боя, намажете ги с олио, това ще помогне за отстраняване на боята.

Слагайте под корените на растенията сурови рибешки глави.Не се притеснявайте, че те ще изгният и ще миришат лошо. След месец разровете почвата и няма да откриете и следа от главата. За да горят свещите по-добре, натрийте ги с влажен сапун.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
55
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати