gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Обелките от ябълка топят талията

Обелките от ябълка топят талията

Обелките от ябълка топят талията

Много хора имат навика да консумират ябълките без обелките. Ако обаче не знаете, обелките са два пъти по-полезни от вътрешността на самата ябълка.

Ябълката е най-полезна за организма, когато се яде с обелките. Според специалистите дори, ако хапваме само обелки от ябълки – най-добре.

Полезните вещества, които се съдържат в обелките на червените и жълти плодове, спомагат за изграждането на мускулната маса. Това е от съществено значение за поддържане на телесното тегло.

В кората на ябълката се съдържа урсолова киселина. Тя оказва постоянен контрол върху холестерола и нивата на кръвната захар. Според учени от Европа консумацията на ябълки е един от малкото пътища, посредством които по естествен начин тялото може да си набави въпросната киселина.

Урсоловата киселина е един от малкото натурални продукти, които са в състояние да неутрализират процеса на увреждане на мускулите. Той се наблюдава заедно с напредването на възрастта.

Важността на урсоловата киселина за човешкото здраве била открита случайно, докато лекари търсили лекарство, което да спре мускулната атрофия при възрастните хора и да ги възстанови бързо след фрактури на крайниците.

Част от киселината била приложена на опитни мишки. След приема мускулите им се уголемили, а костите им станали по-здрави.

Едно по-предишно изследване пък показа, че в кората на ябълките се съдържат полезните фитохимикали. Те имат антиракови свойства. Фитохимикалите се борят срещу три вида рак, които са най-често срещани при хората – на белите дробове, на правото черво и на черния дроб.

Установено бе, че освен в коратаговорни за тяхното антираково действие. Полезните фитохимикали се съдържат освен в кората и в семената на ябълките.

Според резултатите, достигнати от американските специалисти, в кората на ябълките се съдържат фитохимикали с доказано антиоксидантно и антираково действие в пъти повече, отколкото в самия плод.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати