gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Как да победите преяждането

Как да победите преяждането

Как да победите преяждането
Малка стъклена кутия за храна с капак
Практичен аксесоар за вашия дом:
Малка стъклена кутия за храна с капак
6.00 лв.
Виж ››

Често преяждаме, без да забележим това. Храним се машинално, в движение или от скука. Кога да спрем и как да се отучим от употреба на вредните за добрата фигура продукти?

Да се намали апетита и да не се загуби контрола върху себе си помагат различните биодобавки, които забавят образуването на мазнини, намаляват нивото на холестерол и подобряват енергийния баланс. Тези препарати помагат да се премине към по-щадяща диета.

Средствата за контролиране на апетита не могат да се използват безкрайно дълго и обикновено се препоръчват за определен период от време – 1 до 3 месеца.

Добре е да знаете, че много от ограничаващите апетита продукти, съдържат вещества, които въздействат върху центъра на засищане, потискат глада, но едновременно активизират нервната дейност.

В резултат на това може да се развие депресия, нервозност, безсъние и учестено сърцебиене. Тези добавки трябва да се приемат само по лекарско предписание.

Добавките, съдържащи съединения на хрома ще ни отучат лесно от сладките неща. Вие просто физически няма да можете да изядете 100 г шоколад, а от тортите и пастите ще получавате само естетическо удоволствие, защото няма да усещате техния вкус.

Освен сладките неща върху нашата фигура пагубно действат и висококалоричните продукти. Ако се откажете от сладкото и наблегнете на хамбургерите и пържените картофи, едва ли ще постигнете желания резултат.

Съдържащите хром добавки действат ограничаващо на влечението към сладкарските изделия само докато се приемат. След това желанието да се яде сладко се появява отново. Известно е, че това влечение, особено при жените, се появява в състояния на стрес.

Не трябва и да се прекалява с препаратите, съдържащи хром. Често след тяхната прекомерна употреба може да се наруши работата на задстомашната жлеза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
53
41
33
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати