gotvach.bg»Статии»Кулинария»Тиквени семки за добро настроение

Тиквени семки за добро настроение

Тиквени Семки

Семките от тиквата са много полезни. Те съдържат белтъчини, влакнини, желязо, мед, магнезий, фосфор и ценни аминокиселини - аргинин и глутаминова киселина.

Тиквените семки съдържат цинк, калций, калий, фолиева киселина, селен и ниацин. Те съдържат и полезната линоленова киселина, която укрепва стените на артериите.

Ако хапнете една шепа тиквени семки след хранене, това ще подобри работата на стомашно-чревния ви тракт. Тиквените семки са полезни при липса на магнезий и цинк.

Семките на тиквата имат ефект при депресивни състояния, затова хапвайте тиквени семки, ако искате често да сте в добро настроение. Благодарение на цинка в тиквените семки кожата изглежда перфектно.

Тиквените семки са известни като перфектно средство за предпазване от проблеми с простата. Достатъчно е да се консумират шестдесет грама тиквени семки за профилактика.

Печени Тиквени Семки

Тиквените семки за известни от древни времена със своето специално действие – те изчистват организма от глисти. Ако редовно консумира тиквени семки, човек няма шанс да задържи вредните организми в стомаха си.

Това се дължи на специалното вещество кукурбитин, което е отровно за глистите, но напълно безвредно за хората. За да се избавите от такъв проблем, три дни поред изяждайте за закуска сто грама тиквени семки.

Не купувайте печени тиквени семки, защото при заводския начин на печене те губят голяма част от ценните си вещества. Най-добре е сами да ги извадите от тиквата.

Почистете семките от влакната на тиквата и ги опечете. Те са много ценни когато са сурови, но много трудно се почистват от кората. Добавяйте тиквени семки в салатите.

Можете да ги добавяте и в мюсли, които консумирате за закуска. Това ще подобри не само качеството им, но и ще разнообрази вкуса им.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати