Как чрез храна да се предпазим или излекуваме грипа

Как чрез храна да се предпазим или излекуваме грипа

За да не прекарвате ценното си време в битка с кашлица, треска и течащ нос, последвайте следните съвети, благодарение на които ще можете да си спестите боледуването.

Хапвайте люта храна. Опитайте с люти червени или зелени чушки или други подлютени храни. Пикантните храни имат противовирусен ефект.

Що се отнася до менюто, важно е да наблегнете на зелени листи зеленчуци (като например спанак и маруля) и на цитрусовите плодове (като портокали и грейпфрут). Тези храни снабдяват тялото ви с витамини и минерали, които повишават имунната система и помагат на тялото да се пребори с инфекциите.

Някои храни са изключително полезни при кашлица. Консумирането на суровия лук например помага за по-лесното отхрачване и облекчаване на кашлицата.

А корените на куркумата се препоръчват при суха кашлица. Купа гроздов сок, смесен с чаена лъжица мед, също облекчава кашлицата. Чесънът е супер ефективно средство срещу силната и дразнеща гърлото кашлица.

За да се предпазите от вирусно заболяване, е необходимо да избягвате пържените и преработени храни. Тялото ви е това, с което го храните.

Как чрез храна да се предпазим или излекуваме грипа

Ако консумирате нездравословни продукти, вие го правите податливо на болести. Затова наблягайте на пресните плодове и зеленчуци, за да подсилите съпротивителните сили на организма си.

В допълнение не забравяйте да се наспивате хубаво. Редовният сън е в пряка връзка с функционирането на имунната система. Докато спите, мозъкът ви си почива, а тялото ви използва времето, за да „презареди” и да се пребори с инфекциите.

Редовните упражнения също подсилват защитните сили на организма. Дори половин часовата разходка има осезаем ефект. Редовният спорт намалява с до 50 % възможността да прихванете грип.

Ароматерапията също има добър превантивен ефект срещу настинките. Вдишването на аромати чрез инхалация може да бъде изключително ефективно за втечняването на секретите и намаляването на раздразнението. Вдишванията на есенциални масла стимулира дробовете да се отърват от слузта.

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати