gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Французи измислили рибата с кестени

Французи измислили рибата с кестени

Французи измислили рибата с кестени

Рецептата на вкусна риба с кестени, която може да се превърне в коледната изненада за тези, които не обичат месо, е създадена от френски готвач преди повече от век.

Необходими са филе от пъстърва или сьомга – четири броя, сто грама масло, една чаена чаша сметана, сто грама настърган кашкавал или пармезан, четиристотин грама кестени, една чаена лъжичка черен пипер, сол на вкус.

Рибата се нарязва на парчета. Ястието се прави в индивидуални гювечета. На дъното на всяко гювече се слага парченце краве масло и една супена лъжица сметана.

Нареждат се парчетата риба, поръсват се с черен пипер, сол и настърган кашкавал или пармезан. Най-отгоре се слагат предварително сварените и обелени кестени.

Французи измислили рибата с кестени

Залейте гювечетата със смес от разтопено масло, сметана, малко галета и настърган кашкавал или пармезан. Налейте във всяко гювече по три супени лъжици гореща вода.

Похлупете гювечетата с капак или ги покрийте с еластично тесто от брашно и вода, отгоре намажете с яйце и поръсете с настърган кашкавал. Печете на средна фурна до готовност.

Риба в шунка се приготвя с четири парчета филе от сьомга или пъстърва, четири парчета шунка, две супени лъжици зехтин, двеста милилитра кисело мляко, сока и настърганата кора от един лимон, четири перца зелен лук, подправки на вкус.

Загрейте фурната до двеста градуса. Завийте филетата в шунка, като оставите част от рибата непокрита. Напръскайте с мазнина и сложете във фурната.

Запечете двадесет минути, докато рибата стане готова, а шунката стане хрупкава. Нарежете на едри парчета. В това време пригответе соса, като смесите киселото мляко с настърганата лимонова кора и зеления лук.

Сервирайте парчетата риба, увити в шунка, полети със соса от кисело мляко. Ястието е вкусно и когато е напълно студено. Сервира се с препечени филийки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати