gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Идеи за подреждане на маса

Идеи за подреждане на маса

Нина НордНина Норд
Джедай
8262k
Идеи за подреждане на маса
Малка стъклена кутия за храна с капак
Практичен аксесоар за вашия дом:
Малка стъклена кутия за храна с капак
6.00 лв.
Виж ››

С помощта на различни начини за подреждане на масата можете да създадете неповторима атмосфера в дома си и да се пренесете в други страни.

Лесно можете да пренесете духа на слънчева Италия в дома си. За целта използвайте трите цвята на италианското знаме – зелено, червено и бяло. Откажете се от традиционните покривки, те не са подходящи.

Разположете върху масата три еднакви по големина салфетки от плат, които да образуват италианското знаме. Използвайте хартиени салфетки за гостите си в контрастни цветове. Върху зелената покривка поставете червени салфетки, върху червената – бели, върху бялата – зелени.

Използвайте макаронени изделия за украса на масата. Красиво пръснете 1 шепа макарони върху масата, сложете във висока прозрачна чаша малко спагети, вързани с красива лента.

Идеи за подреждане на маса

Когато подготвяте любовна вечеря, масата трябва да е подредена по специален начин, с използването на цветя, най-вече рози. Добре е да използвате някакви специални малки предмети за украса на масата, които да върнат красиви спомени в половинката ви.

Няма нищо по-сближаващо от вечеря на свещи. В средата на масата поставете свещник за няколко свещи, чиято светлина ще подчертае красотата на сребърните или посребрени прибори на масата.

Красиво изглеждат плуващите свещи, сред които плуват листчета от рози. Чувствата си можете да покажете, като оформите от малки свещи в средата на масата сърце. Сред свещите пръснете листенца от рози.

Ако искате да сервирате ястията сред романтично подредена маса, в средата й поставете композиция от вълнуващи въображението аромати. В красива купа изсипете 25 грама канела и 5 грама карамфил, добавете 10 капки от любимото ви етерично масло.

Добавете към тази смес сухи растения, листа и цветя и добре разбъркайте. Украсете готовата ароматична композиция с цели откъснати от стъблото рози.

До чинията на любимия човек поставете мъничък подарък, който да символизира вашата любов към него.

Когато сервирате масата за любимия човек или за важни гости, за предпочитане е да използвате салфетки от плат, а не от хартия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати