Как да подредим красиво масата

Как да подредим красиво масата
Пластмасов въртящ се поднос за хладилник 25 см
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пластмасов въртящ се поднос за хладилник 25 см
15.00 лв.
Виж ››

Всяко хранене може да се превърне в истински празник, ако сервирате масата красиво и с любов. Естетичността на масата зависи от покривката, салфетките, съдовете и декорациите.

Подреждането на масата трябва да е в хармония по стил и цвят с интериора на помещението. Покривката задължително трябва да е чиста и изгладена и съответстваща на размера на масата.

Солницата се поставя в средната част на масата, като е добре тя да съответства на общата идея на подреждането. Не е добро съчетанието на кристална солница с подреждане на масата в битов стил.

Разпределете хляба в двата края на масата в специални панерчета, ако се хранят повече хора. Ако на масата има достатъчно място, прелейте супата в красив супник и го поставете в центъра на масата.

Как да подредим красиво масата

Прелейте сока от кутия или фреша от изстисквачката в красива прозрачна кана. Украсете масата с цветя – подходящи са както живите растения, така и сухите цветя.

Сложете един букет в центъра на масата или оформете сърце от главички на рози, ако искате да изненадате любимия човек. Ако очаквате важни гости, сложете по една главичка от роза до чинията на всеки гост.

Основно правило на подреждането на масата е да има достатъчно място. Не изглежда добре и не е удобно, когато всички ястия са върху масата и няма място дори за допълнителна чаша.

Ако има цветя във ваза, тя не трябва да е висока, тъй като ще пречи на хората да се виждат един друг. За всеки от гостите трябва да е отделено достатъчно пространство, за да не се бутат с лакти, докато се хранят.

Подреждането на масата трябва да е завършено най-късно половин час преди пристигането на гостите или десетина минути преди сядането на семейството за обяд или вечеря.

Добре е близо до масата да има помощна масичка със салфетки, допълнителни прибори, допълнителен хляб и чинии. Там могат да бъдат поставени и бутилките с напитки, за да не пречат.

Рейтинг

5 5
4 4
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати