Фалшиво краве масло ни пробутват в магазините

Фалшиво краве масло ни пробутват в магазините

Въпреки все повечето стандарти за качество на хранителните продукти и стриктната нормативна уредба за съдържанието на опаковката на всеки артикул, по родните магазини редовно се засичат фалшиви хранителни продукти. Или по-точно – плащаш за нещо качествено, а получаваш стока с лъжовно съдържание и съмнителен състав.

Поредният такъв случай бе констатиран при проверка в търговска мрежа от инспектори към Българска агенция по безопасност на храните.

Инспекторите са открили нерегламентирано влагане на растителни мазнини в краве масло, след като от търговска мрежа са взети 2 проби от две партиди краве масло „Ния-класик“, произведени от “Милпак” ООД град Дряново.

След вземането на пробите са извършени лабораторни изследвания и е установено, че продуктът, който се предлага като краве масло с изцяло животински произход маслото, е всъщност смес от млечна и растителна мазнина и при това не е обозначено на опаковката.

Взети са проби от същите партиди в предприятието, произвеждащо фалшивата мазнина и също е констатирано, че маслото е смес от млечна и растителна мазнина.

В резултат на това всички количества от конкретното краве масло са възбранени за реализация. На производителя е съставен Акт за установяване на административно нарушение за констатираните несъответствия и временно е преустановено производството на кравето масло.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
пенсионер
пенсионер
09.01.2014 20:35
Страната ни е рай за фалшиви хранителни продукти, и основна причина за това е че просто няма държава.Управляват ни абсолютни отрепки и нищожества,без нито капка съвест и отговорност-проклети да са!!!
11
0
Боби
Боби
10.08.2012 18:36
Според надписите на опаковките маслото съдържа 82% животинска мазнина,останалото е водно съдържание.До тук добре,задавам си следния въпрос-защо маслото е меко??? Защо в маслото с марка"Президент",или Мегле",или която и да е друга марка,произведена не в България,не ми потъват пръстите при пипане? И защо в много магазини кравето масло се намира във фризер?Общо взето,странни неща ,не мислите ли?
5
0
старец
старец
06.08.2012 00:43
На пазара няма краве масло, а всевъзможни и неподозирани смеси от масла, вода, оцветители, овкусители,емулгатори и само производителят знае какво още. Тези смеси не са просто фалшиви!
Те са вредни за здравето ни!
Те трябва да носят други имена!
Те нямат право да ползват името "краве масло"!
Най-малката намеса в състава на кравето масло води до промяна на неговата същност и затова трябва да носи друго име!
4
0