gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Действие на алкохола върху нервната система

Действие на алкохола върху нервната система

DesislavaDesislava
Новак
217445
Действие на алкохола върху нервната система
Универсален панер-органайзер за отцеждане - 45 см
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсален панер-органайзер за отцеждане - 45 см
11.00 лв.
Виж ››

Централната нервна система е отговорна за основните функции на нашето тяло. Прекомерната консумация на алкохол може да окаже негативно влияние върху вашата нервна система.

Алкохолът е продукт, получен в следствие на ферментация на плодове или зърнени култури като в този процес се включва захарта.

Алкохолът се използва под много форми като средство за успокоение, в козметичната индустрия и като антисептично средство. Тази напитка се консумира от хората още от праисторически времена.

Прекомерното количество алкохол води до интоксикация и махмурлук, а това са сигнали, които тялото ни подава, за да разберем, че нещо не е наред.

Редовният прием на алкохол в големи дози предизвиква много краткосрочни и дългосрочни ефекти върху различни части от човешкото тяло като костната структура, кръвта, червата, черния дроб, стомаха, панкреаса, сърцето, периферните нерви и централната нервна система.

Алкохолът действа върху централната неравна система, като засяга емоционалните и сетивните функции, способността за вземане на решения, паметта, притъпява мириса и вкуса са притъпени, а способността за понасяне на болка се увеличава.

Различните части на мозъка се засягат с различна скорост, създават се редуващи се периоди на безпокойство и ступор. Дългосрочните ефекти на алкохола върху централната нервна система включват зависимост и необратими увреждания, което от своя страна показва, че настъпват промени в мозъка.

С всяка следваща чашка, функциите на централната нервна система се влошават в предсказуема последователност, като се започва с интелектуалното функциониране, следвано от смушения в сензорния и моторния контрол. Последни се засягат автоматичните биологични функции, като дишането и действието на сърцето.

Мозъкът е органа който е най-силно засегнат, от него идват промените в поведението и емоционалното състояние. Три са забележимите ефекта от алкохолно натравяне върху мозъка: загуба на паметта, объркване и хипер чувствителност към музика, светлина и други.

Загубата на съзнание или загубата на памет за определен период от време са физически ефекти на алкохола върху мозъка. Те се проявяват, когато той окаже влияние на притока на кислород към него, а липсата на кислород може да убие десетки хиляди мозъчни клетки и то всеки път когато човек е в нетрезво състояние.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Александър
Александър
29.05.2013 19:46
За това трябва да се унищожава ЕЖЕДНЕВНО!!!
6
1