gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Премахване на миризми в кухнята

Премахване на миризми в кухнята

Премахване на миризми в кухнята

Всеки дом има своите специфични и характерни миризми. Кухнята обаче е един сериозен източник на зловония, заради постоянното готвене на различни продукти с различни аромати. Именно в кухнята са концентрирани най-острите и силни миризми.

Съществуват много начини да се освежи въздухът в кухнята. Първото нещо, което всяка домакиня трябва да прави е проветряването на помещението. Въздухът трябва да циркулира и не бива да застоява.

Гъба, напоена с оцет премахва миризма на пържено и цигарен дим.

Плесени и мухъл се почистват с разтвор от равни количества оцет и олио. Ако мухълът е упорит се увеличава количеството на оцета.

За почистване на мивката използвайте сода за хляб. Поръсете я и после разтърквайте с мокра гъба. Киселото мляко също става за почистването ѝ. Разнесете го с гъба и след като почистите, отмийте с вода.

За да ароматизирате въздуха в целия си дом разпръснете малки купички с вода и или сода за хляб и вътре капнете няколко капки етерично масло.

За да бъдат изолирани всички миризми, трябва да се наблегне на почистването на кухненските съдове.

Премахване на миризми в кухнята

Метални и полимерни купи, термоси и буркани периодично трябва да е изплакват с гореща вода и оцет.

Ако съдовете миришат на риба натрийте ги със суха готварска сол.

Специфичната миризма на зеле се отстранява като върху капака на тенджерата се сложи чиста кърпа, напоена с оцет.

След като сте приготвили ястие, което има много силна миризма можете да натриете съдовете с утайка от кафе и после да ги измиете с вода и сапун.

Стъклени съдове се обезмирисяват като се напълнят със смес от вода, сол и люспи от картофи ги оставете накиснати поне 24 часа.

Премахнете натрапчиви миризми с разтвор от бял оцет и вода в съотношение 1:1. Кипнете го за няколко минути и впръскайте във въздуха.

Кора от лимон, портокал, парче ябълка и стрък целина в тигана и запържете докато не получат кафяв цвят. Комбинацията от тези аромати ще пречисти и освежи въздуха.

Не допускайте кошчето за боклук да замирише като веднъж седмично поръсвате дъното му със сода бикарбонат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати