Кафе в леглото

Кафе в леглото

Кафето, поднесено след събуждане в леглото, е ритуал, непознат на много нежни създания. Рядко може да се срещне мъж, който да реши сам да зарадва дамата на сърцето си с кафе в леглото. Това е по-характерно за жените, тези, които са настроени по-романтично, могат да се събудят по-рано, за да приготвят кафе и закуска на любимия.

За да се поднесе кафето в леглото, днес има редица улеснения – продават се специални табли с крачета, които са толкова удобни, че човек дори не трябва да се надига от възглавницата.

Много често се случва мъжът да реши да зарадва половинката си с кафе в леглото, а тя да започне да го подозира в изневяра и в евентуално отклоняване на вниманието й с подобни романтични жестове.

Ако искате да зарадвате половинката си с кафе в леглото, вложете малко фантазия – заедно с кафето и закуската поднесете червена роза. В кафето долейте млечна пяна, върху която нарисувайте с канела сърце.

Кафе в леглото

Сутрешното кафе може да бъде поднесено напълно самостоятелно, ако дамата не обича да закусва. Но въпреки това можете да добавите върху таблата плодове или сладолед. Можете също така да я зарадвате с шоколад, сушени плодове или любимия й ванилов или шоколадов крем, който предварително сте купили и сте скрили в хладилника така, че тя да не го изяде за вечеря.

Можете да я изненадате с едно не чак толкова обикновено кафе, което да я зареди с енергия и бодрост. Пригответе кафе за двамата, а докато тя се протяга доволно и вдъхва аромата му, вие седнете на ръба на леглото и отпивайте от вашето.

За да приготвите специално кафе-изненада, ще са ви необходими две супени лъжици кафе на зърна, една щипка канела, четири семенца кардамон, една супена лъжица захар. Кафето се смила заедно с подправките, залива се с една чаена чаша вряла вода, добавя се захарта и се сварява на бавен огън в джезве. Може да добавите капка коняк за повече аромат.

Ако дамата ви не е кафеджийка, поднесете й слънчев италиански чай. Той е подходящ за почивните дни, тъй като съдържа вино. Приготвя се от две чаени лъжички черен чай, една супена лъжица червено вино, една щипка канела, един лайм – зелен лимон, една клонка мента.

Чаят се запарва, добавя се канелата. Налива се в чаша от дебело стъкло, долива се виното, изтисква се сокът от лайма и се добавя ментата.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати