Ползи от козето мляко

Козе мляко
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня-25%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня
20.00 лв.
15.00 лв.
Виж ››

Козето мляко е малко по-особено на вкус и на доста хора не им понася миризмата. Но пък всички онези, които смятат че не е вкусно или има особен дъх, могат само да загубят, защото то е изключително полезно и силно препоръчвано при някои заболявания.

Козето мляко е обичано навсякъде по света и се смята за много полезно и ценно за организма на малки и големи. Поради структурата на белтъците му, то е много близко до майчиното мляко и това е известно отдавна, но какво ни дава всъщност?

Учените категорично заявяват, че козето мляко може да помогне при следните здравословни неразположения:

- Нормализира вътрешната флора на стомашно-чревния тракт

- Повишава хемоглобина

- Подобрява зрението

- Повишава имунната система

- Има антибактериални свойства (когато е прясно издоено)

Козе мляко и сирене

- Подобрява състоянието на кожата

- Заздравява ставите

Според канадски изследвания козето мляко е много полезно и при деца, които страдат от епилепсия. Наличието на големи количества калций и фосфор, витамин В, С, А, В2 в този вид мляко са изключително полезни за децата и заздравяването на костите им. Помага при простуди, както и при белодробни заболявания. още в миналото са опитвали да преборят туберкулоза с него.

Според учени от САЩ козето мляко е много по-добро от кравето, защото успява да удовлетвори нуждите на организма много по-добре, като му достави напълно веществата, от които се нуждае. Доста спорен е въпросът дали и възрастните трябва да ядат някакво мляко или за тях то не е особено полезно, но независимо от отговора на специалисти, козето мляко е препоръчително и полезно не само за децата. Ненаситените мастни киселини, които се съдържат в козето мляко, значително забавят развитието на атеросклероза.

Как и по колко да консумирате козе мляко са въпроси с повишена трудност – за едни чаша прясно мляко на ден е достатъчна, други твърдят, че е по-добре да е кисело, а трети – да се пие веднага след като е издоено. Но без значение колко и как ще решите да го консумирате, козето мляко носи на организма ви само полезни съставки, които не само укрепват състоянието ви, а дори ви предпазват от болести.

Рейтинг

5 3
4 6
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мариян
Мариян
14.06.2013 00:03
Мога да добавя също, че е много полезно и при дихателни проблеми.
4
0
Daniela
Daniela
21.02.2014 16:21
А също така е и алтернатива за хора с лактозна непоносимост, т.е козе мляко и сирене НЕ съдаржаt лактоза като кравето!
5
0