gotvach.bg»Статии»Кулинария»Био индивидуалността определя храненето ни

Био индивидуалността определя храненето ни

AdminAdmin
Дарт Вейдър
9494148112k
Биоиндивидуалност
Кана с преса за кафе и чай  600 мл
Практичен аксесоар за вашия дом:
Кана с преса за кафе и чай 600 мл
16.00 лв.
Виж ››

Храненето на отделните хора зависи от типа биоиндивидуалност, към който принадлежат. Концепцията за биоиндивидуалността определя различните типове биоиндивидуалност според различни фактори. Това са произходът, метаболитният тип, а също така и кръвната група.

В зависимост от мястото, където сте родени и израснали, се определя и начинът ви на хранене. Нормално е да харесвате продукти, които са характерни за областта, в която сте родени и израснали.

Затова хората, които са родени и израснали в азиатските страни, не могат да преработват прясно мляко. В някои от тези страни няма установени традиции за консумиране на мляко.

Закуска

Биоиндивидуалността се определя и от метаболитният тип на организма. Това зависи от предпочитаните от определен човек храни.

Въглехидратният тип се храни предимно със зеленчуци, плодове и тестени изделия, докато белтъчният тип се храни предимно с месо и месни продукти.

Съществува и трети метаболитен тип – това е смесеният тип, който отдава еднакви предпочитания на месото и на зеленчуковите храни.

Като цяло белтъчният тип е склонен към преяждане и натрупване на килограми, а въглехидратният тип, както и смесеният, успява да запази горе-долу едни и същи килограми без особени физически натоварвания.

Пържоли

Точно затова ако живеете добре и без да ядете всеки ден месо, не се насилвайте, защото организмът ви не се нуждае от него. Ако пък предпочитате месото пред зеленчуците, също не трябва да се насилвате, а да похапвате това, което ви се иска.

Тялото ви най-добре знае какво му е необходимо. Друг начин на разделение на биоиндивидуалности е според кръвната група.

Много хора се хранят в зависимост от кръвната група и установяват, че се чувстват по-добре по този начин. Можете да си направите тест за поносимост към определени храни според кръвната група.

Ако не сте наясно каква е вашата биоиндивидуалност, опитвайте различни видове храни, за да установите кое ви харесва най-много и след като го изядете, се чувствате добре. Така ще разберете кое е и най-подходящо за вас.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати