gotvach.bg»Статии»Кулинария»Продадоха шампанско за 1.2 милиона долара

Продадоха шампанско за 1.2 милиона долара

Шампанско

Бутилка луксозно шампанско на дизайнера Алекзандър Амосу, инкрустирана с 19-каратов диамант, се е продала за рекордната сума от 1.2 милиона щатски долара.

Амосу споделя, че се е вдъхновил за дизайна на бутилката от Супермен и че я е създал за негов клиент, чието име пожела да оповести.

Етикетът на шампанското е изработен от 18-каратово солидно бяло злато и според дизайнера необикновеното му творение е "последният, най-нов етап на ултимативния лукс".

Пенливо вино

Бутилката е пълна с шампанско "Goût de Diamants Champagne" – носител на наградата за най-добро шампанско за миналата година.

Производителят на напитката съобщава, че тя съдържа смес от отбрана реколта Шардоне, Пино Ноар и Пино Мюние, която предлага флорална, освежаваща и пенеста текстура с лек и елегантен завършек.

Алекзандър Амосу е дизайнер на бижута и често прави изисканите стоки още по-луксозни. Неговата компания "Amosu Couture Phones" специализира в позлатяването на мобилни устройства.

През 2009 г. британският дизайнер постави рекорд на Гинес, създавайки най-скъпия костюм в света.

Но цената на последното творение на Амосу безспорно е стигнала тази граница заради благородните метали, които украсяват бутилката.

Известни са и други марки, от задължителната напитка за всяка Новогодишна нощ, които са стигнали зашеметяващи цени без да са декорирани със злато и диаманти.

Нова година

1. 1907 Heidsieck – 200 бутилки от това шампанско бяха намерени на дъното на океана в потънал немски кораб. Цената на бутилка от 100-годишната напитка е 275 000 долара;

2. Pernod-Ricard Perrier-Jouet – тази марка шампанско се определя като най-добрата в света и цената на бутилката е 4000 долара;

3. Dom Perignon White Gold Jeroboam – една бутилка от това луксозно шампанско струва 400 долара, а комплектът от 12 бутилки се предлага за 40 000 долара;

4. Krug 1928 – тази марка шампанско е произведена през 1938 г. и една бутилка струва 21 000 долара;

5. Cristal Brut 1990 'Methuselah‘ – бутилка от това шампанско се продаде на търг през 1995 г. за сумата от 17 625 долара на неизвестен колекционер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати