gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Добричкият панаир организира експо на меда

Добричкият панаир организира експо на меда

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k121265
Мед
Абсорбатор за премахване на миризми от хладилник InnovaGoods-20%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Абсорбатор за премахване на миризми от хладилник InnovaGoods
18.00 лв.
14.40 лв.
Виж ››

Чешки, полски, турски и италиански производители на мед ще участват на българското кулинарно изложение Пчеломания, което ще се организира от Добричкия панаир.

От 20 до 22 март 45 фирми ще представят меда си, като на панаира ще присъстват търговци и производители от Англия и Гърция, които наравно с българските производители ще представят сладката си стока.

На изложението освен пчелни продукти ще бъдат представени и инвентар, ветеринарномедицински препарати, овощен и посадъчен материал, цветя и специализирана литература.

Пчелни Продукти

Организаторите на събитието добавиха и че на изложението ще бъде открита традиционната детска изложба ”Медът - сладкото злато на Добруджа”, като авторите на рисунките и техните преподаватели ще бъдат наградени.

Пловдив също привлича чуждестранните производители, тъй като в града под тепетата в момента се организира Винария 2014, заради която в страната ни пристигнаха много френски винари.

Френските майстори на виното ще премерят сили с родните производители в конкурса, като за първа година българските представители на вина са по-малко от чуждестранните.

В надпреварата са се включили 51 производители на вино, като 37 от тях идват от Франция, Италия, Чехия, Македония и Молдова.

Вината в конкурса ще бъдат тествани, както със специална компютърна система, така и от 20-членно жури, в което са включени 12 експерти по вино.

Вино

Професионалните дегустатори са журналисти, сомелиери и търговци от Чехия, САЩ, Корея, Полша, Италия, Израел, Румъния, Турция, Бенелюкс, Гърция, Швейцария и Германия.

„За да се гарантира независимост и обективност на оценките, използваме компютърна система. Само няколко конкурса в света са организирани по този начин“ – съобщи председателят на Националната лозаро-винарска камара Радослав Радев.

Състезанието за приза „Златен ритон“ е най-престижното българско отличие за вино. То е разделено в 6 категори, включващи млади и стари бели, червени вина и розе.

Паралелно с конкурса се провеждат и традиционните национални дегустации на вина, ракии и винено бренди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати