Защо е добре да приемаме вода с лимон всеки ден

Лимони изтискване

За засилване на имунитета специалистите предлагат всеки ден да изпиваме чаша вода, в която има половин изцеден лимон. По този начин ще си набавите и необходимото количество витамин C, убедени се специалистите.

Киселият плод помага на организма, като подобрява способността му да абсорбира желязото, а това е важно за имунната система. Лимонът често е препоръчван и за борбата със стареенето на кожата, на която жените обръщат сериозно внимание особено след определена възраст.

В плода се съдържа и голямо количество пектин, което от своя страна помага дълго време да не изпитвате чувство на глад. Пектинът помага още за нормализиране нивото на захарта в кръвта. Лимонът балансира киселинността в организма, а антисептичните свойства на киселия плод унищожават вредните бактерии в устата.

В лимоните се съдържа още калций, който е изключително полезен за костите, както и магнезий – важен елемент, за да имате здраво сърце.

Сокът от лимон действа дезинфекциращо. В плода се съдържат и високи нива на калий, който помага на мозъчните функции и освен това контролира нивото на кръвното налягане.

Вода с лимон напитка

Половин изстискан лимон в 200 мл вода ще ви помогне още да изчистите черния дроб – лимоновият сок ще помогне на организма да се избави от натрупаните в него токсини, а водата ще изхвърли шлаките навън. Също така напитката намалява нивата на стрес и помага при състояния на депресия.

Не на последно място – тази освежаваща напитка ще ви дава достатъчно тонус за старт на деня. Най-добре би било да изпивате водата с лимон сутрин и преди храна, дори преди да си изпиете кафето. Желателно е това да е първото нещо, което поглъщате за деня, за да има по-голям ефект.

Изчакайте известно време преди да закусите. В чашата трябва да има само вода и лимонов сок – без захар или мед. След като изпиете водата, можете да изплакнете устата с чиста вода. Много специалисти препоръчват водата да бъде топла.

Лимонената киселина ще помогне и ще усили секрецията на стомашния сок, освен това ще ускори обмяната на веществата.

Рейтинг

5 7
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати