gotvach.bg»Статии»Любопитно»Фобия от сирене тресе британка

Фобия от сирене тресе британка

Фобия от сирене
Органайзер за хладилник - 4.85л-50%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Органайзер за хладилник - 4.85л
7.50 лв.
3.75 лв.
Виж ››

Наред с не толкова странните и дори смятани за обичайни и често срещани фобии, като тази от височина, тесни пространства, змии и паяци, има и такива, които могат да бъдат определени от останалите хора като, меко казано, необичайни. От такава странна фобия страда и Мелиса Норт.

Дамата се страхува от сирене – само при вида на парченце Бри или Чедър момичето започва да се облива в студена пот и получава пристъпи на паника. Студентката, която е на 22 години, не просто не обича вида, вкуса или миризмата на сиренето.

Тя твърди, че толкова силно се ужасява от този млечен продукт, че когато ѝ се налага да минава покрай щанда със сирената в хранителния магазин, се разплаква.

Мелиса страда от тази фобия още от четиригодишна възраст. Тя има спомен, че като малко момиченце са били на гости заедно с нейните родители. Домакините ѝ предложили парченце сирене върху препечена филия хляб, но студентката разказва, че веднага е усетила, че не го иска и че сиренето в чинията ѝ изглежда ужасно.

Тъй като е научена от майка си и баща си да изяжда всичко в чинията си, пък и малката тогава Мелиса не искала да обиди домакините, трябвало да похапне сиренето, за което твърди, че имало изключително неприятен вкус. Именно оттогава датира и фобията на Мелиса Норт.

Сирена

През тийнейджърските години фобията на момичето се засилва заради шега, която нейните съученици са решили да си направят. Децата не са проявили необходимото разбиране за проблема на своята съученичка и са решили да си направят шега – замерили Мелиса с млечния продукт.

Парчето сирене се насочило право към лицето на момичето и тя разказва, че се сринала на пода и едва намерила сила, плачейки, да изпълзи извън стаята.

В наши дни положението на младото момиче не става по-леко. Оказва се, че нейният приятел също много се забавлява с фобията ѝ и често се опитва да си прави шеги с нея по този въпрос.

Мелиса споделя, че той я гони с парченце сирене из дома им, а на нея ѝ се налагало да се заключва в банята, докато не му омръзне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати