Забраниха чипса и шоколада в британските училища

Чипс

Във Великобритания бе въведена забрана за продажбата на чипс, снакс, бонбони, шоколад и газирани напитки в училищата. Разпореждането е дадено от Министерството на образованието.

За подправките и сосовете също бе въведено ограничение, като

британските ученици няма да имат право да добавят повече от една чаена лъжичка кетчуп или горчица в обяда си, а солниците в училищните столове ще бъдат премахнати.

Пържените храни ще бъдат допускани само два пъти в седмицата, както и сладкишите.

Здравословно хранене

В същото време децата ще бъдат насърчавани да консумират зеленчуци, плодове и ядки, а в менюто значително ще бъдат увеличени рибните ястия, яйцата и бобът.

За подобна забрана в българските училища все още не се говори, макар че институциите се опитват да ограничат вредните храни сред учениците.

В Бразилия от друга страна сладкишите стават все по-популярна стока, защото находчиви търговци започнаха да ги предлагат в цветовете на националния футболен тим.

Освен бразилските десерти хит в страната, където се провежда тазгодишното Световно първенство по футбол, са станали и лазаня със спанак и сирене в цветовете на националния флаг на Бразилия.

Лазаня

Търговците са започнали да привличат туристи и с равиоли във формата на футболно игрище, като визията на вкусното ястие е върха на кулинарното изкуство.

Естетиката в храната се е пренесла и в салатата, като масово се предлага специално произведена зелена салата с орехи за феновете на бразилския национален отбор.

Възползвайки се от тълпата туристи, която се събира, за да гледате мачовете от Световната купа, някои магазини имат подготвено меню със специални закуски и ястия.

Един от пакетите на Torteria The Store например могат да нахранят десет души с три пая, 50 мини сандвичи и 24 шоколадови бисквитки.

Бонусът към храната са знамена, свирки и украса за парти.

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати