Диетите ни правят 2 пъти по-тъжни
gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Диетите ни правят 2 пъти по-тъжни

Диетите ни правят 2 пъти по-тъжни

Диета
Чугунен тиган с капак - 26 см-16%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чугунен тиган с капак - 26 см
70.00 лв.
59.00 лв.
Виж ››

Време е да спрем с непрестанното гладуване и манията за слаба и перфектна фигура. След хранителен режим, хората се оказват два пъти по-тъжни, отколкото са били, преди да започнат диетата, сочат резултатите от ново проучване.

Според изследването повечето хора са убедени, когато започват диета, че след края ѝ и свалените килограми ще се почувстват много по-добре и ще се променят. Според повечето хора животът им ще тръгне в положителна посока.

Проучването, което е проведено от Университетския колеж в Лондон обаче, напълно опровергава тези мисли. Според специалистите тези непрестанни диети, на които се подлагат хората, както и фиксидеята, че килограмите са виновни за не дотам идеалния им живот, могат единствено да ги депресират.

Причината най-вероятно се крие в това, че след края на хранителния режим става ясно, че единственото, което се е променило, е фигурата на човека.

Учените предупреждават, че е напълно възможно хората, които са се отървали от наднормените си килограми, да се чувстват два пъти по-апатични, самотни и тъжни отпреди.

Отслабване

Специалистите обясняват още, че по-голямата част от хранителните режими се изпълняват дълго време, а това кара хората, които ги спазват, да се чувстват още по-зле.

Изследването на Университетския колеж в Лондон е проведено с помощта на 2000 човека, които имат наднормено тегло. Всички участници са били на възраст над 50 години.

Според друго проучване неподходящата диета може да ни доведе до загуба на обонянието. Специалистите непрекъснато предупреждават, че няма универсални хранителни режими, които да са подходящи за всички.

Има много хранителни режими, които са опасни за здравето и дори могат да увредят някое от сетивата ни. Невролози от Флорида твърдят, че хранителните режими, които са богати на много мазнини, вредят на здравето и обонянието.

Според специалистите тези диети променят чувствителността ни към различни аромати на функционално и структурно равнище. Специалистите допълват още, че и хранителният режим, който включва високо съдържание на захар, също може да понижи обонянието.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати