gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Създадоха пица, която се доставя сама

Създадоха пица, която се доставя сама

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k1301
Пица

Германецът Дирк Райх от Хамбург е изобретил кутия за пица, която може да се управлява с дистанционно от разстояние. Кутията за пица може да лети и на практика да се достави сама.

В напълно обикновената кутия са монтирани четири двигателя, чрез които тя може да лети, управлявана от дистанционно.

Кутията за пица може да се издигне от пода, да премине през вратата и да кацне на масата, на човека, който я е поръчал.

Дирк Райх разкрива, че обмисля още подобрения по технологията си, като например да автоматизира напълно полета на кутията, без да е необходимо човешко управление.

Немският изобретател иска и кутията за пица да се отваря сама, веднага щом кацне на масата на клиента.

Във века на новите технологии група студенти също се включиха към подобряването на доставките по домовете.

Младите хора са разработили ново приложение за мобилните телефони, благодарение на което ще може да си поръчваме пица само с натискането на един бутон.

Доставка на пица

Същността му се изразя в бързо и лесно поръчване на пица през телефона на потребителя, без да се занимава с позвънявания, плащания и всички останали досадни подробности.

Приложението се нарича Push for Pizza и за сега само хората от САЩ могат да се възползват от него. 40 от най-популярните американски уебсайта за доставка на храна са синхронизирали информацията си с приложението.

Приложението, което е изработено само за iPhone, свежда до минимум времето, което отнема една поръчка, защото ще е синхронизиран и с конкретните вкусове на клиента.

Push for Pizza е разработено от група студенти от престижните американски университети MIT и Brown. Студентите казват, че основната им цел е била да подобрят доставката на пица, като пристигането ѝ до вратата да коства възможно най-малко усилия на потребителя.

Ако приложението има успех в САЩ, много от фирмите за доставка на храна по домовете по света ще се мотивират да го предложат като опция на клиентите си. Това ще доведе до развитие на онлайн поръчките на храна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
44
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
мими
мими
01.04.2015 20:15
Брейиии, тц-тц-тц!
0
0