Създадоха ГМО газирана ябълка

ГМО ябълки

Създадоха нов вид ябълка, която отделя газиран сок, след като се сдъвче, информира Дейли мейл. Новият плод е дело на специалисти, които работят в семейната швейцарска компания Лубера. Сортът вече си има и собствено име – ябълките са наречени Paradis Sparkling.

Клетките на новия сорт ябълки са пълни с ефервесцентен сок, който придава и газирания ефект на ябълката след сдъвкване. Според информацията, ако сокът от плода бъде изцеден и се изпие, няма да има подобен вкус.

Специалистите от компанията са се опитвали да създадат новия сорт в продължение на години. За създаването на Paradis Sparkling са използвани два сорта – източногерманските ябълки Рези, които са популярни със своята сладост, и швейцарските Пирует.

Компанията Лубера вече е започнала продажба на фиданки за газирани ябълки – те се правят по поръчка и струват 55 долара всяка или 34 паунда за дръвче. Управителят на фирмата Роберт Майерхофен смята, че този сорт ябълки е най-добрият, който е създаван досега.

Ябълки

Тези нови ябълки са напълно различни от всичко, което може да се намери на пазара, което ги прави още по-интересни за потребителите. От компанията са убедени, че ще имат голям успех и газираните ябълки ще се продават добре.

Текстурата на плодовете е хрупкава, сочна и едновременно с това мека, твърди управителят на швейцарската компания. Майерхофен пояснява, че след сдъвкването на ябълката в устата започва да се усеща едновременно захар и кисел сок, което всъщност създава и впечатлението за газирана напитка.

Той пояснява, че сокът не е газиран, просто усещането в устата е за такава напитка.

Преди време градинарят Маркус Коберт, който също е швейцарец, създаде кръстоска между домати и ябълка. Новите плодове всъщност са ябълки, защото растат на ябълково дърво, но имат цвят и консистенция на домат.

Новите ябълки остават с цвета на домат и след термична обработка, а парченцата им не потъмняват, след като се нарежат, за разлика от обикновените сортове ябълки.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ирина Андреева Jolie
Леле какви неща създават хората :) Интересно ми е да ги видя и опитам,но е ясно,че няма къде в България. :) Света полудя да се чуди какво ново да създаде :)
0
0