gotvach.bg»Статии»Любопитно»Великите готвачи: Сара Молтън

Великите готвачи: Сара Молтън

Сара Молтън

Сара Молтън е родена през 1952 в Ню Йорк и успешно се изявява като професионален готвач, автор на кулинарни книги и водеща на редица телевизионни програми. Повече от двадесет години е била майстор-готвач на прочутото списание Gourmet.

От 2008 година до днес Молтън води предаването Какво да ядем със Сара, а последователите ѝ по света са милиони. Завършила е университета в Мичиган със специалност история на идеите, преди да се посвети на кулинарната кариера.

Прочутата готвачка печели сърцата на всички домакини с това, че не се притеснява да използва замразени зеленчуци, консерви, колбаси и всякакви други полуфабрикати. Всъщност ястията ѝ включват всички онези продукти, които редица кулинари тотално отричат, но пък обикновените домакини редовно използват.

Въпреки че има няколко кулинарни научни степени, Сара Молтън знае колко забързано може да бъде ежедневието на една работеща жена, която има тежката задача да нахрани семейството си с вкусна и топла храна.

Всички рецепти на Сара са подчинени на идеята за бързина и простота. Това съвсем не ѝ пречи да приготвя най-различни ястия от всички краища на света, при това за не повече от 45 минути.

Истинският връх на кулинарната кариера Сара достига, когато създава семейство. Тъй като в този период тя не може да се посвети изцяло на работата, тя търси позиция с по-малко натоварване. Така съдбата я среща с Джулия Чайлд, която взима Молтън под своето крило.

След няколко години Сара основава и известния Женски кулинарен алианс, който е създаден, за да подкрепя жените-готвачи, изправени пред предизвикателствата на жестокия мъжки свят на професионалната кухня.

В авторското предаване Какво да ядем със Сара? иновативната готвачка успява да запази баланса между нуждата и удоволствието от готвенето, благодарение на някои хитрини.

Сара Молтън определено е от онези кулинари, които могат да учудят всеки с личния си стил. Тя без проблем ще ви научи как да икономисате време и средства и как с остатъците от неделния обяд да сътворите великолепна вечеря в понеделник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати