Най-ужасяващо вкусните торти на света

Най-ужасяващо вкусните торти на света

Доста страховити, но пък за сметка на това гарантирано вкусни торти приготвя кулинарната майсторка Анабел де Ватен. Декорацията, която използва за сладкишите, ги превръща в трупове, черепи и други човешки органи.

Някои от тортите, дори и разрязани, представляват макет на човешкото тяло, на ковчег с труп или друг елемент, по-характерен за Хелоуин.

Макар че на пръв поглед тортите изглеждат ужасяващо, ако си отрежете и опитате само парче от тях, страхът ви на момента ще се изпари.

Причината е, че дори и плашещи, сладкишите са приготвени от доста любими за повечето хора съставки – марципан, шоколад и пухкави пандишпанови блатове.

Всяка една от тортите се изработва ръчно от майстори сладкари, а цените им започват от 100 британски лири и се увеличават в зависимост от вложените продукти и големината на тортата.

Британката Анабел де Ватен години наред е създавала модели на човешкото тяло. За нея не е било никакъв проблем да се преориентира в сладкарството, тъй като е трябвало само да смени материалите си с такива, които хората ще похапват с удоволствие. Сръчността ѝ позволява да създава сложни фигури като бебешки глави от бял шоколад.

Просто си представям мъртъвци, млечнобялата кожа, очи, нокти. След това забърквам сместа и създавам тортата. Странно е, но е и предизвикателство.

В началото се притеснявах от мнението на хората, но все пак това е само шоколад и няма човек, които да не го обича, без значение от формата му – казва дизайнерката на нетипичните торти.

И най-големите критици на Анабел де Ватен не могат да отрекат, че тя е истински магьосник в кухнята. А що се отнася до творчеството ѝ, въпреки че има хора, които го смятат за неприемливо, феновете на нестандартните торти са десетки хиляди.

Доказателство за това е Фейсбук страницата, представяща чудатите сладкиши, Conjurer`s Kitchen, чиято популярност непрекъснато расте.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати