Най-скъпото вино в света е бургундско

Скъпо вино
Кана с преса за кафе и чай  600 мл-23%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Кана с преса за кафе и чай 600 мл
16.00 лв.
12.32 лв.
Виж ››

Бургундското Richebourg Grand Cru се оказа най-скъпото вино в света, посочват от специализирания сайт Wine Searcher. Всеки, който би желал да вкуси от напитката, трябва да се раздели с 14 254 евро за бутилка (в долари – 15 195). Сайтът е основан през 1999 година в Лондон и ежегодно представя кои са 50-те най-скъпи вина в света.

Класацията излезе в началото на месец август, като за определяне на „най-солената“ напитка се проучват почти 55 хиляди изби на търговци и производители на вино по целия свят. Анализът обхваща повече от седем милиона бутилки вино.

На Romanée-Conti Grand Cru, което също е бургундско вино, е връчено сребърното отличие в тази класация. Бутилка от това вино ще ви струва 12 169 евро (13 314 долара).

Бронзовото отличие за най-висока цена за бутилка вино, отново е за бургундско – Cros-Parantoux, което може да бъде закупено за 8832 долара.

Бургундия продължава да триумфира и малко по-назад в тази класация – петото място е отредено за Montrachet Grand Cru. За него вече цената е по-ниска – 5234 евро или 5725 долара за една бутилка.

Изба

На най-престижното бордо пък, Petrus, е отредена 18-та позиция – цената за бутилка е 2469 евро (2701 долара). Само десет от 50-те вина, които са включени в класацията, не са бургундски. А едва 5 не са френски – 4 германски и едно от Калифорния.

Известните личности, без значение с какво са популярни, винаги целят да бъдат в центъра на вниманието – това е основна част от работата им. От тях общо взето започват и модните тенденции.

Сред най-новите приумици на популярните е пиенето от сламка – целта е хем да могат да угодят на желанието си да пият напитки, хем да запазвали емайла си и белите си зъби. В това число, със сламка се пият и напитки като еспресо и вино.

Тази така наречена нова мода започна в Ориндж Каунти, където с имения могат да се похвалят едни от най-богатите хора в Америка. Обноските включващи сламка се разпространиха и при част от елита на Австралия, сега обхващат и Англия.

Забелязват се и българи, които пият от сламка питиета, които иначе се пият от чаша. Проблемът е в това, че не само напитките са отговорниците за жълти зъби. Наред с тях, зъбите ни се оцветяват още от храната, цигарите и пр.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати