Сбогом на традициите: рибата вече се сервира с червено вино

Вино
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня-15%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня
20.00 лв.
17.00 лв.
Виж ››

Напоследък се налага тенденция в световен мащаб, която руши традициите, изградени в продължение на десетки години – тъмното месо и сирената да се сервират с червено вино, а светлите меса и рибата – с бяло.

Сега по-важно е не какво е месото, а по какъв начин е било приготвено.

Изборът на качествено вино, което да е подходящо към ястието, е комплимент към гостите и е добре да знаем какво трябва да се съчетае за перфектен резултат. Пушената риба не се сервира с леко вино, както и с вино с кисел привкус.

Към месото, печено на грил, независимо какво е, може да се поднесе всяко вино. Мекият вкус на тези мръвки ще подхожда на всеки вид вино. Печената риба е прекрасна със силно червено вино, особено през зимата.

Сбогом на традициите: рибата вече се сервира с червено вино

Десертите, естествено, се поднасят с десертни вина – мускат и токайско. При липса на качествено десертно вино може да поднесете розе, то се приема добре, и то най-вече от дамите, които не могат да устоят на разкошния му аромат и на цвета му.

Има много подправки и ястия, които изобщо не допускат употребата на вино, затова съветът на специалистите е да се поднасят с по-твърд алкохол. Например наличието на оцет абсолютно притъпява чувствителността на езика.

Това не помага на възприятието на виното и дори да ви поднесат чаша с френско вино на 20 години, тя пак ще ви се стори безвкусна.

Вкусът и ароматът на виното се усещат най-добре с аромата на печени меса.

Лоши съседи на виното на масата са цитрусовите плодове, ванилията, кафето, канелата, шоколадът. Това, че в някои вина има лек дъх на някои от тези съставки, далеч не означава, че при консумация те могат да бъдат смесени.

Рейтинг

5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Име
Име
06.07.2014 17:12
Червено Вино с шоколад - ами мен ми харсва :)
0
0