Градовете, където може да пием най-доброто кафе

Градовете, където може да пием най-доброто кафе

Видове кафе
Практичен сушилник за прибори и съдове Лукс-24%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практичен сушилник за прибори и съдове Лукс
34.00 лв.
26.00 лв.
Виж ››

За определени градове кафето не е просто сутрешна напитка, която ободрява за работа, а цяла култура. По тази причина на тези места влагат цялата си страст в приготвянето му.

Любопитната обиколка на BBС показва къде по света можем да пием най-хубавото кафе.

Тайпе, Тайван

В кафетата на Тайпе, освен че може да опитате неописуемо с аромата си кафе, ще се чувствате като истински гост в чуждата страна. Тайванците са приятелски настроени и с усмивка ви канят в заведенията си.

Не е за изпускане и хубавото капучино там, което може да пиете, докато редите пъзел с някой местен.

Кафе

Мелбърн, Австралия

В един от най-гостоприемните градове на планетата също се сервира едно най-хубавите кафета. Освен това атмосферата в града те кара бързо да се приобщиш към местните.

Еспресото в австралийския град се харесва на всяко поколение през последните 50 години и за разлика от характерното италианско еспресо, в Мелбърн му придават доза сладък вкус.

Хавана, Куба

Кафето е напитка, която дълбоко е залегнала в традициите Хавана. Местните се гордеят със своето кафе и за всеки турист в града е задължително поне веднъж да опита чаша от него.

Кафе Кубана е най-популярното от видовете кафе. То е плътно еспресо, което се сервира със захар, и кубинците го пият след почти всяко от основните хранения.

Виена, Австрия

В сърцето на Европа също се предлага едно от най-добрите кафета, които можете да пиете. Градът има и невероятна архитектура, така че да се наслаждавате на подобаващи гледки, докато отпивате от чашата си.

Капучино

Почти няма човек, който да не е чувал за прословутото виенско кафе, което се приготвя с кафе, течен шоколад, прясно мляко, канела и сметана.

Сиатъл, САЩ

Централата на най-популярната верига за кафе – Старбъкс, се намира именно в Сиатъл. Всеки един район на града обаче се гордее със специфичния начин, по който вари напитката.

Рим, Италия

Няма как градът, който дава на света еспресото, капучиното и латето, да не участва сред градовете, където може да пиете най-доброто кафе.

Типичното италианско кафе е късо и силно, а ако искате да го пиете точно като италианците, трябва да го поръчате сутрин след закуска.

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати