Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Най-добрите домашни бисквитки за следобедно кафе

Най-добрите домашни бисквитки за следобедно кафе

Най-добрите домашни бисквитки за следобедно кафе

Следобедното кафе е неотменим ритуал на повечето любители на най-известната напитка. То се различава от сутрешното, което е за събуждане и се пие по-бързо.

Следобедното кафенце се свързва с представата за спокоен разговор с приятни хора в компанията на ароматната напитка, но задължително придружена от нещо сладко. То носи сладост не само на стомаха, но и на душата.

Добрата стара класика на бисквитката със следобедното кафе не може да бъде изместена от нищо друго. Особено когато става въпрос за неповторим вкус на сладкото изкушение, който идеално да допълни вкуса на кафето. А защо не и визуално да напомни за него в същата цветова гама.

Ето някои предложения, когато търсите перфектните бисквити за следобедно кафе:

Бисквитки с лимонова кора

Необходими продукти:

Кисело мляко - 120 грама

Олио - 50 милилитра

Яйца - 2 броя

Захар - 30 грама

Бакпулвер - 1 чаена лъжичка

Брашно - 270 грама

Кората на 1 лимон

Щипка сол

Приготвяне:

Лимонови бисквити за кафе

Яйцата се разбиват със солта и се добавя захарта. Бърка се до гладка смес.

Добавя се киселото мляко и лимонената кора.

Брашното се смесва с бакпулвера, добавя се и се замесва тесто, което трябва да бъде меко и еластично. То се разточва на дебелина 4 сантиметра.

С помощта на чаша се режат кръгчета, едната страна се топи в захар, сгъва се през средата на половина, за да стане като луничка. Получените формички се топят в захар, редят се в тава с хартия за печене и се пекат 20-30 минути до златисто. Тези ароматни бисквити за кафе са просто неустоими.

Шоколадови бисквитки с плодов топинг

Шоколадът и кафето са абсолютна класика заради невероятната симбиоза между тях. Всякакъв вид шоколадови бисквитки са подходящи за следобедното кафе. Ето едни с ягодов топинг.

Необходими продукти за бисквитите:

бял шоколад - 220 грама

Брашно- 100 грама

Кафява захар - 160 грама

Масло - 60 грама

Яйца- 2 броя

Бакпулвер - 1 супена лъжица

Сол - 1 щипка

За топинга:

Ягоди- 500 грама

Кафява захар - 100 грама

Лимонов сок - 2 супени лъжици

Приготвяне:

Бисквити с топинг за кафе
Снимка: Йоана

Тестото за бисквитките се прави лесно и бързо, като шоколадът се стопява на водна баня, яйцата се разбиват със захарта, добавят се останалите продукти, а накрая и разтопеният шоколад и се замесва тесто. То трябва да престои в хладилника за половин час, за да стегне.

В това време се прави топингът от почистените, нарязани и пасирани ягоди. Те се слагат в касерола, заедно със захарта и лимоновия сок и се бъркат до сгъстяване.

От тестото се оформят топчета и се нареждат в тава с хартия за печене. Изпичат се до златисто. След това се нареждат в съд и се заливат с тънка струйка от топинга.

Това са само малка част от най-добрите домашни бисквити за следобедно кафе. Друго подходящи сладки за любимата ни енергизираща напитка са:

- бели сладки;

- напукани бисквити;

- бадемови бисквити;

- ореховки;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest